26 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăSocialMeteoAvertizare de vânt puternic pentru mai multe județe. Zone cu rafale de...

Avertizare de vânt puternic pentru mai multe județe. Zone cu rafale de peste 100 km pe oră. HARTĂ

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic în zonele de munte şi în judeţele din nord-vestul ţării, până mâine dimineaţă, fiind afectate în total 27 de judeţe.

La munte, rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), azi, în intervalul orar 06.00 – 20.00, la început în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h.  

”La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ”, informează ANM.  

Durata avertizării de vânt puternic

Meteorologii au emis cod galben şi pentru intervalul 17 februarie, ora 08.00 – 18 februarie, ora 06.00.  

”În intervalul menţionat, în nord-vestul ţării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi 55…65 km/h şi izolat 70 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h”, a mai transmis ANM.  

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice şi sudice, rafalele vor depăşi 70 km/h. 

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă