1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalAutoritățile finlandeze și Interpol au destructurat o rețea de tip „dark web”...

Autoritățile finlandeze și Interpol au destructurat o rețea de tip „dark web” folosită pentru comercializarea drogurilor

Serviciul vamal finlandez, în colaborare cu Interpol, a anunțat destructurarea pieței negre de tip „dark web” intitulată „Piilopuoti”, specializată în distribuirea de stupefiante.

Drogurile și alte mărfuri ilegale erau vândute în cantități mari pe această platformă în limba finlandeză, care funcționa în rețeaua Onion Router (Tor) din mai 2022.

Această acțiune reușită a autorităților finlandeze a fost sprijinită, printre altele, de Oficiul Federal de Poliție Criminală din Germania (Bundeskriminalamt) și de Biroul lituanian de poliție criminală (Lietuvos kriminalinės policijos biuras). Centrul european de combatere a criminalității informatice al Europol a coordonat activitatea internațională și a oferit sprijin operațional și expertiză tehnică.

Ancheta este încă în curs de desfășurare, deoarece autoritățile de aplicare a legii din întreaga lume colaborează pentru a identifica vânzătorii și utilizatorii de pe platformă.

Această operațiune reușită a avut loc cu doar câteva zile înainte de conferința anuală „Dark Web”, care va avea loc la sediul Europol în perioada 4-5 octombrie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...
00:00:43

VIDEO. SUA, Coreea de Sud și Japonia consolidează securitatea cibernetică

Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au convenit asupra unor noi inițiative pentru a răspunde amenințărilor Coreei de Nord în spațiul cibernetic, lansărilor...
00:01:42

VIDEO. UE ajunge la un acord istoric pentru reglementarea inteligenței artificiale

Oficialii UE au ajuns la un acord privind normele care reglementează utilizarea inteligenței artificiale, a declarat vineri, 8 decembrie, șeful industriei UE, Thierry Breton,...
Ultima oră
Pe aceeași temă