18.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăAUR cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu modificarea Codului...

AUR cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu modificarea Codului Fiscal

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze instanţa de contencios constituţional-CCR în legătură cu neconstituţionalitatea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2022 privind modificarea Codului fiscal, reproşând faptul că actul normativ creează premisa unor discriminări între contribuabili.

“Modificările aduse regimului de impozitare a microîntreprinderilor creează premisa unor discriminări între contribuabili. De asemenea, ordonanţa conţine reglementări neconstituţionale care vizează situaţia angajaţilor cu contract de muncă cu timp parţial. Concret, Guvernul a stabilit sarcini fiscale pentru angajaţii care lucrează part-time fără a ţine seama de veniturile lor efective. Într-o perioadă de crize suprapuse, să faci aşa ceva înseamnă o ticăloşie fără margini. Cerem Avocatului Poporului să intervină şi să sesizeze CCR”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, relatează agerpres.ro.

AUR solicită Avocatului Poporului să intervină la CCR pentru că OUG privind Codul Fiscal a mimat legalitatea

Liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, a afirmat, la rândul său, că ordonanţa a fost adoptată într-o manieră care “doar mimează” legalitatea.

“În ciuda faptului că reglementează un domeniu vital pentru societatea românească, mai exact politica fiscală a statului român, ordonanţa a fost adoptată într-o manieră care doar mimează legalitatea. Astfel, ordonanţa are la bază o motivare incompletă, deoarece unele reglementări sunt lipsite de orice analiză de impact ori justificare, chestiune dublată de lipsa conformităţii obţinerii avizelor necesare pentru promovarea proiectului de act normativ, iar reglementările care sunt ‘motivate’ sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate. Prin această ordonanţă scrisă pe genunchi, Guvernul Ciucă şi-a bătut joc de români”, a susţinut Târziu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă