14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăȘtirile zileiAtenţionare MAE: Furtuni puternice, însoţite de căderi de grindină în Grecia

Atenţionare MAE: Furtuni puternice, însoţite de căderi de grindină în Grecia

Potrivit MAE, luni, sunt afectate vestul şi centrul Macedoniei, Tessalia, insulele Sporade, insulele Ionice şi restul zonelor continentale, cu excepţia estului Macedoniei şi Traciei. Vântul va atinge 7-8 Beaufort (viteza vântului de 70-80 km/h şi înălţimea valurilor pana la 6-8m) în largul Mării Ionice.

De asemenea, marţi se prognozează ploi şi furtuni puternice la nivel local în Epir, vestul şi centrul Macedoniei, Tessalia, insulele Sporade, Grecia Continentală, Evia, Peloponez, insula Creta, Marea Ionică, iar treptat se vor extinde şi în celelalte insule din Marea Egee, precum şi în insulele Dodecanese.

”Vântul va atinge 7-8 Beaufort în largul mării. De asemenea, la munte se anunţă căderi de zăpadă”, au transmis reprezentanţii MAE. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă