12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSănătateAstenia de primăvară. Ce este și cum se comportă

Astenia de primăvară. Ce este și cum se comportă

Mai sunt câteva zile până la 1 Martie, momentul în care primăvara începe, cel puțin teoretic, dar și practic de data aceasta, deoarece temperaturile vor ține cu noi. Bineînțeles, odată cu primăvara, vine și așa-numita “astenie de primăvară”. Astăzi o să aflăm ce este și cum se comportă.

Soarele primăverii strălucește și nu știi de ce ești somnolent, apatic, prost dispus, anxios sau ai dureri articulare sau dureri de cap.

Astenia de primăvară este o formă de tulburare afectivă sezonieră, o afecțiune în care schimbarea anotimpurilor afectează oamenii la nivel fiziologic.

Una dintre cauzele oboselii de primăvară este faptul că rezerva de serotonină a organismului a fost epuizată pe parcursul iernii. Primăvara, corpul tău își reia activitatea, dar abia dacă mai ai “hormonul fericirii” pe care să i-l dai. Nici deficitele de nutriție nu ajută. Dacă aveți nevoie să produceți niveluri crescute de energie, celulele tale au nevoie de vitaminele și mineralele potrivite cu care să lucreze, notează beaire.com.

Un alt aspect interesant este că primăvara este, de asemenea, sinonimă cu sezonul alergiilor. Plantele înmuguresc și creează florile care vor produce mai târziu fructe, ceea ce înseamnă o mulțime de alergeni umani în aer.

Vestea bună este că astenia de primăvară dispare în cele din urmă pe măsură ce corpul tău se adaptează, de obicei în doar câteva săptămâni.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă