23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentArmata trimite mașini blindate spre Dobrogea

Armata trimite mașini blindate spre Dobrogea

Armata trimite mașini blindate spre Dobrogea, anunță, marți dimineață, Ministerul Apărării Naționale.

Este vorba de două convoaie, formate din transportoare amfibii blindate (TAB). Comunicatul MApN este foarte scurt și se intitulează “Deplasări de tehnică pe cale rutieră”. Cele două convoaie se vor deplasa pe autostrada A2, București – Constanța.

Textul transmis de MApN este următorul:

“Două convoaie militare, aparținând Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, se vor deplasa, pe 1 şi 3 februarie, la sediul Batalionului 911 Infanterie “Capidava”, pe ruta București-DNCB-A2-Medgidia. Deplasarea are loc între orele 06:00 şi 10:00 iar convoaiele sunt formate din Transportoare Amfibii Blindate şi camioane de transport. Activitatea face parte din sfera activităților de instruire și este planificată din anul 2021. Poliția militară le recomandă celor care se deplasează pe această rută să circule cu atenție sporită și să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor”.

În imaginile oferite de MApN se observă vehicule TAB 8×8, însoțite de automobile Dacia Duster de Poliție Militară. Transportoarele blindate nu par a fi modele noi.

Mașini blindate model TAB-77 sunt pregătite să traverseze Dunărea

Amintim că, la mijlocul anului 2021, Batalionul 2 Infanterie din București a participat la un exercițiu în care a traversat Dunărea cu TAB-urile. Vehiculele folosite au fost model TAB-77, de fabricație românească.

Batalionul 911 Infanterie “Capidava” din Medgidia face parte din Brigada 9 Mecanizată Constanța. Batalionul 911 a avut și militari în Afganistan, care au luptat alături de militarii americani.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă