12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalArmata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau “terorişti” angajaţi împotriva Israelului, oferind astfel primul comentariu oficial al armatei cu privire la această lovitură, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

“Persoanele ucise la Damasc erau membri ai Forţei Quds. Erau persoane implicate în terorismul împotriva statului Israel”, a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-o conferinţă de presă ca răspuns la o întrebare.

“Printre aceşti agenţi terorişti se aflau membri ai Hezbollah şi consilieri iranieni. Nu a fost niciun diplomat după câte ştiu. Nu am cunoştinţă despre niciun civil care să fi fost ucis în acest atac”, a adăugat el.

Pe 1 aprilie, raidul a distrus consulatul iranian şi a ucis 16 persoane, dintre care şapte membri ai corpului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice, inclusiv doi generali.

Teheranul şi Damascul au imputat atacul Israelului, care nu a confirmat niciodată responsabilitatea sa.

Iranul a promis că va riposta la atacul care a exacerbat tensiunile regionale, pe fondul războiului din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas.

Sâmbătă, la aproape două săptămâni de la atacul de la Damasc, Iranul a lansat de pe teritoriul său o salvă masivă de drone, rachete balistice şi rachete de croazieră asupra Israelului, un atac fără precedent în istoria celor două ţări.

Israelul, împreună cu Statele Unite, dar şi cu Franţa, Marea Britanie şi Iordania în special, au opus unui baraj de apărare aeriană care permis interceptarea a “99%” din proiectile, potrivit Israelului.

Doar baza militară Nevatim a fost uşor lovită în sudul Israelului. În vizită luni la această bază, şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a promis o “ripostă” la atacul iranian.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă