1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalArmata israeliană: Hamas nu mai are controlul asupra nordului Fâșiei Gaza

Armata israeliană: Hamas nu mai are controlul asupra nordului Fâșiei Gaza

Hamas a pierdut controlul asupra nordului Fâșiei Gaza, după ce mii de locuitori s-au deplasat spre sud, a declarat Rear Admiral Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, într-o informare televizată miercuri, conform dcnews.ro.

“Am observat că 50.000 de locuitori din Gaza s-au mutat din nordul Fâșiei Gaza spre sud. Aceștia se deplasează deoarece înțeleg că Hamas a pierdut controlul în zona nordică”, a afirmat Rear Admiral Daniel Hagari. “Hamas a pierdut controlul și continuă să îl piardă în nord.”

Hagari a adăugat că nu se va încheia un armistițiu, dar Israel a permis întreruperi umanitare la anumite intervale de timp pentru a permite locuitorilor să se mute spre sud.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că atacurile forţelor aeriene, navale şi terestre israeliene asupra Fâşiei Gaza sunt un “succes extraordinar”, la o lună de la începutul războiului împotriva grupării islamiste Hamas.

“Aş dori să vă spun că ceea ce vedem pe teren, din rapoartele pe care le primim eu şi cabinetul de război şi din discuţiile cu comandanţii şi soldaţii, este un succes extraordinar”, a spus Netanyahu, care a vizitat baza militară Tzelim, situată la circa 25 de kilometri de Fâşia Gaza.

“Nu intenţionăm să ne oprim, intenţionăm să continuăm până la final”, a subliniat el, pe fondul presiunii internaţionale tot mai mari pentru o încetare umanitară a focului în Fâşia Gaza, unde aproximativ 1,5 milioane de palestinieni au fost strămutaţi, în contextul colapsului spitalelor şi al penuriei de apă potabilă, alimente, medicamente, electricitate şi combustibil.

O rachetă Hamas a fost trasă asupra zonei de sud a Israelului

Ramura armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a lansat sâmbătă o nouă rachetă cu rază de acţiune mai lungă asupra zonei de sud a Israelului, informează dpa, potrivit agerpres.ro.

Brigăzile al-Qassam au anunţat că au lansat o rachetă Ayyash 250 asupra oraşului-port Eilat, în punctul cel mai sudic al Israelului.

Aceasta este o rachetă produsă de Hamas, care, potrivit organizaţiei islamiste palestiniene, are o rază de acţiune de 250 de kilometri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

Vizita de cinci zile a lui Marcel Ciolacu în SUA reprezintă nu doar călătoria vieții lui pentru a fi  undeva departe, ci pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă