32.7 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateArafat anunță măsurile de relaxare pentru sărbătorile de iarnă

Arafat anunță măsurile de relaxare pentru sărbătorile de iarnă

CNSU a aprobat, marți seară, propunerea de prelungire a stării de alertă, precum și măsurile de relaxare pentru perioada ce cuprinde și Sărbătorile de Iarnă.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că se propune eliminarea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în spaţiile deschise, cu unele excepţii, iar accesul în mall-uri şi magazinele mari va fi permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau trecute prin boală, conform stirileprotv.ro.

Măsurile propuse trebuie adoptate prin Hotărâre de Guvern şi ar putea suferi modificări.

Raed Arafat a făcut anunțul privind măsurile de relaxare după recenta ședință a CNSU de marți seara :

  • Se propune eliminarea restricțiilor de circulație pentru persoanele nevaccinate în cursul nopții.
  • Programul de funcționare pentru magazine, restaurante și alte activități economice se prelungește de la 21:00 până la 23:00.
  • Masca în aer liber, obligatorie doar în spațiile foarte aglomerate.
  • Accesul în mall-uri va fi permis și persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boală, dacă au test PCR sau antigen negativ.
  • La magazinele mici, până la 200 de metri pătraţi suprafaţă, va trebui să se stabilească un număr maxim de persoane, asigurând 4 metri pătraţi de persoană, şi se va permite accesul fără certificat verde.
  • Activităţile limitate cu 30% din capacitate – cinematografe, teatre, activităţi sportive – vor permite accesul publicului până la 50% din capacitate.
  • În noaptea de Crăciun şi de Revelion nu vor fi restricţii referitoare la ora de funcţionare a restaurantelor şi agenţilor economici, dar cu limită de 50% şi cu prezentarea certificatului verde COVID.
  • În unităţile de cazare vor fi primite şi persoanele testate, nu doar cele vaccinate sau trecute prin boală.
    În cazul certificatului verde, se analizează și varianta unui nou proiect de lege.

Raed Arafat a anunțat măsurile de relaxare, dar nu este sigur ca aceasta va fi și varianta finală a lor.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Activitățile casnice în aer liber: 6 beneficii pentru sănătatea fizică și psihică

O viață activă are un impact pozitiv covârșitor asupra stării de sănătate fizice și mintale, confirmat de altfel de către specialiști. În acest articol...

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat în vizită, laudă universitatea din Liov

 Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut o scurtă vizită la Universitatea Națională din Liov înainte de întâlnirea sa programată cu președintele ucrainean...

Bacalaureat de toamnă: proba la alegere a profilului

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă