3.9 C
București
miercuri, 11 decembrie 2024
AcasăȘtirile zileiApple a introdus o nouă funcție de securitate pe iPhone

Apple a introdus o nouă funcție de securitate pe iPhone

Apple a introdus o nouă funcție de securitate pe iPhone care presupune restartarea dispozitivului după 72 de ore de inactivitate, potrivit cercetătorilor în securitate, scrie presa internațională.

Această funcție a fost observată inițial de experți în domeniul criminalisticii digitale, care s-au confruntat cu dificultăți în accesarea și extragerea datelor de pe dispozitivele care se repornesc automat după această perioadă de timp.

La 72 de ore de inactivitate, iPhone-ul se restartează și blochează cheile de criptare ale utilizatorului, făcându-l mai greu de accesat cu instrumente mai vechi sau mai ieftine.

CITEȘTE ȘI – iOS 18.2 ar putea fi lansat chiar în luna decembrie a acestui an

Această măsură de securitate ajută la protejarea datelor utilizatorilor, în special în cazurile în care dispozitivul a fost furat.

Chiar dacă face mai dificile investigațiile criminalistice, funcția nu le face imposibile, deoarece autoritățile pot lucra împreună cu analiști profesioniști pentru a depăși această limită.

iPhone-urile sunt în două stări diferite de securitate: „Before First Unlock” (BFU), în care datele sunt complet criptate și aproape imposibil de accesat, și „After First Unlock” (AFU), în care anumite date pot fi mai ușor extrase de unele unelte criminalistice.

Această măsură se adaugă altor funcționalități de securitate implementate de Apple în ultimii ani, care au stârnit critici din partea autorităților, care susțin că acestea fac munca lor mai dificilă.

Un exemplu notabil a fost în 2016, când FBI a cerut Apple să creeze o portiță pentru a debloca un iPhone al unui atacator, dar compania a refuzat, iar ulterior, o companie australiană a ajutat FBI-ul să obțină acces la telefon.

Securitatea iPhone-urilor este una dintre caracteristicile de bază care au contribuit la popularitatea dispozitivelor Apple. Compania a implementat multiple măsuri de protecție pentru a asigura confidențialitatea și integritatea datelor utilizatorilor.

De la autentificarea prin Face ID și Touch ID, la criptarea end-to-end a mesajelor și utilizarea unui procesor dedicat pentru gestionarea datelor sensibile, Apple pune un accent deosebit pe protejarea informațiilor personale.

În plus, App Store-ul este riguros reglementat, iar actualizările regulate de software ajută la remedierea rapidă a vulnerabilităților. Aceste măsuri fac ca iPhone-urile să fie printre cele mai sigure dispozitive mobile de pe piață.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Seară regală pentru Corpul Diplomatic. Majestatea Sa Margareta a României: Țara noastră rămâne puternică/Țara noastră va rămâne fidelă alianțelor sale

Majestatea Sa Custodele Coroanei a găzduit în Sala Tronului de la Palatul Regal marți, 10 decembrie 2024, seara anuală dedicată Corpului Diplomatic acreditat...

Alegerile din România au șocat un profesor român de la celebra universitate Oxford

Corneliu Bjola, profesor de Studii Diplomatice la Universitatea Oxford, spune că rezultatele primului tur al alegerilor au fost un şoc şi că a fost...

Elena Lasconi: Înainte de orice, sunt un om care dorește binele României

Liderul USR, Elena Lasconi, a vorbit despre acordul partidelor proeuropene de a intra împreună la guvernare și a spus că momentul „foarte greu” prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă