14.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAplicația de mesagerie WhatsApp a picat miercuri seara

Aplicația de mesagerie WhatsApp a picat miercuri seara

Aplicația de mesagerie WhatsApp a întâmpinat probleme tehnice, cu mulți utilizatori raportând că aceasta nu funcționează corect în jurul orei 21:00, potrivit stiripesurse.ro.

În urma acestor dificultăți, mii de persoane au semnalat problema pe site-ul de specialitate Downdetector. Meta, compania care deține WhatsApp printre alte platforme, are un număr total de aproximativ 3,2 miliarde de utilizatori activi pe zi pe toate platformele sale.

Rețelele de socializare Facebook și Instagram au picat peste tot în lume și cu aproape o lună în urmă, pe 5 martie. Atunci, utilizatorii rețelelor de socializare de la Meta care au vrut să-și acceseze conturile nu s-au putut loga. Facebook și Instagram au suferit întreruperi masive atunci, lăsând zeci de mii de utilizatori în imposibilitatea de a accesa popularele platforme de social media .Problema pare a fi globală.

Ambele site-uri deținute de Meta au suferit întreruperi serioase în ultimele săptămâni, dar niciodată în același timp.

De la 1 aprilie, WhatsApp, indisponibil pe milioane de telefoane

WhatsApp devine inaccesibil pe anumite dispozitive mobile, deoarece actualizările sistemului de operare necesită Android 5.0 sau versiuni mai recente pentru dispozitivele Android și iOS 12 sau versiuni ulterioare pentru dispozitivele Apple.

Această modificare afectează telefoanele mai vechi, cum ar fi Galaxy S, S2, S3 mini, Trend Lite, HTC One și Xiaomi Mi1, care nu mai pot suporta WhatsApp.

Utilizatorii afectați au fost informați cu privire la aceste modificări încă din toamna anului trecut și au avut opțiunea de a achiziționa un telefon mai recent sau de a migra către alte aplicații de mesagerie similare cu WhatsApp.

Schimbările în sistemele de operare, care intră în vigoare începând cu 1 aprilie, au fost anunțate din timp pentru a permite utilizatorilor să se adapteze.

Lista telefoanelor pe care aplicația WhatsApp nu mai funcționează includ modelele:

Samsung Galaxy S, S2 și S Plus;

Samsung Galaxy Ace Plus, Ace și Ace 2;

Samsung Galaxy Core și S3 Mini;

Samsung Galaxy Trend Lite și Trend II, precum și modelul X Cover 2.

Huawei:

Huawei Ascend Mate;

Huawei Ascend G740;

Huawei Ascend D2;

LG:

LG Optimus L4 II sau L2 II;

LG Optimus L3 II Dual și L3 II;

LG Optimus L5 II și F5;

LG Optimus L7II;

LG Optimus L5 Dual;

LG Optimus L7 Dual;

LG Optimus F3 și F3Q;

LG Optimus F6 și F7;

LG Enact și Lucid 2.

Sony, ZTE și iPhone:

Sony Xperia M și Xperia Z;

Lenovo A820;

Faea F1THL W8;

Archos 53 Platinum;

Wiko Cink Five și Winko Darknight;

ZTE Grand S Flex și Grand Memo, precum și modelul V956 – UMI X2;

iPhone, plus modelele 3G și 3GS, precum și SE;

iPhone 4 și 4s, 5 și 5c, 6S și 6S Plus.

Facebook și Instagram își revin după o întrerupere globală

Facebook și Instagram, deținute de Meta, revin după o întrerupere de mai bine de două ore, de marți (5 martie), care a fost cauzată de o problemă tehnică și a afectat sute de mii de utilizatori la nivel global, potrivit Reuters.

Au existat peste 550.000 de rapoarte de întreruperi pentru Facebook și aproximativ 92.000 pentru Instagram în vârful întreruperii, potrivit Downdetector.com

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă