18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentANPC a propus închiderea temporară a restaurantului "Taverna Racilor" din Herăstrău, local...

ANPC a propus închiderea temporară a restaurantului “Taverna Racilor” din Herăstrău, local ce aparține renumitului “Pescobar”

ANPC a propus spre închidere celebrul restaurant din Herăstrău “Taverna Racilor.” Localul aparține lui Paul Nicolau, cunoscut sub numele de “Pescobar.”

Restaurantul Taverna Racilor Herăstrău se confruntă cu posibilitatea de a fi închis temporar, cu o perioadă de până la 12 luni, în urma unor controale efectuate de comisarii de la Protecția Consumatorilor în perioada iunie-septembrie a acestui an. Comisarii au descoperit anumite nereguli în funcționarea restaurantului, conform Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

“În urma deficienţelor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat următoarele sancţiuni: în data de 01.06.2023 – administrator SC Nedsea SRL – amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei; un avertisment; oprirea definitivă de la comercializare a 156 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2600 lei; oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor. Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprire temporară a unităţii de la prestarea serviciilor şi s-a constatat că aceasta nu a fost respectată, societatea fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei şi s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Printre abaterile constatate de comisarii de la Protecția Consumatorului se numără:

  • folosirea unor materii prime şi a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare
  • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilaţie cu depuneri masive de praf, chedere depreciate şi murdare
  • prezenţa insectelor vii (muşte) în unitate, schimbarea stării termice a produselor
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde, existenţa unor condiţii improprii în spaţiul de lucru (paviment neigienizat)
  • lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
  • lipsa informării cu privire la ingredientele conţinute de preparate, a aditivilor şi a alergenilor, în lista meniu
  • lipsa autorizaţiei emisă de Primărie. 
@tavernaracilortimisoara Sunt dator si eu cu o explicatie opiniei publice cat si mediei din România! Nu s a gasit nici un fel de marfă stricata, toata marfa era in termen buna ptr consum, nu am respectat temperatura pe parcursul transportului de 1 ora de la depozitul nostru din Giurgiu pana la taverna din herastrau, in loc de -18 grade C marfa a ajuns la -6 grade celsius! Anpc a constatat acest lucru si s a dispus confiscarea ! Mentionez ca zilnic la taverna din Herastrau vindem intre 1000-1500 kg de peste si fructe de mare!! taverna nu este inchisa, vă asteptam la noi cu cele mai bune produse din România ❤️🇷🇴 #pescobar ♬ original sound – tavernaracilortimisoara

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă