34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiAnnalena Baerbock nu va mai candida la funcția de cancelar

Annalena Baerbock nu va mai candida la funcția de cancelar

Ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, a indicat că nu doreşte să mai candideze la funcţia de cancelar în următoarele alegeri legislative din 2025, potrivit unui interviu acordat miercuri canalului american de televiziune CNN, relatează independent.co.uk.

La alegerile legislative din septembrie 2021, Baerbock, atunci în vârstă de 40 de ani, era candidata ecologiştilor la cancelarie.

În pofida unei performanţe dezamăgitoare la alegeri – partidul ei a fost al treilea după social-democraţi şi conservatori cu 14,8% din voturi – ea a devenit prima femeie care a condus diplomaţia germană în guvernul de centru-stânga al cancelarului social-democrat Olaf Scholz.

„Lumea este evident foarte diferită faţă de ceea ce a fost în timpul ultimelor alegeri germane”, a constatat Annalena Baerbock în acest interviu, transmis AFP de Ministerul german al Afacerilor Externe.

„Cu agresiunea rusă (în Ucraina, n.red.) şi situaţia dramatică din Orientul Mijlociu, nu avem nevoie de mai puţina diplomaţie, ci dimpotrivă, avem nevoie de mai multă”, a spus ea.

„De aceea, în aceste vremuri tulburi (….) trebuie să-mi dedic toată energia misiunii mele (ca ministru al Afacerilor Externe, n.red.) în loc să fiu legată de o candidatură la cancelarie”, a adăugat ea.

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor exista consecinţe.

„Astăzi putem spune fără ambiguitate că putem atribui acest atac cibernetic unui grup numit APT28, care este condus de serviciile de informaţii ale Rusiei”, a declarat ministrul de externe german, Annalena Baerbock, într-o conferinţă de presă.

„Cu alte cuvinte, acesta a fost un atac cibernetic susţinut de Rusia împotriva Germaniei şi este absolut intolerabil şi inacceptabil”, a adăugat ea, promiţând consecinţe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă