20.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentAnchetă, după ce o aeronavă a aterizat pe aeroportul Kogălniceanu fără să...

Anchetă, după ce o aeronavă a aterizat pe aeroportul Kogălniceanu fără să deschidă sistemul de roți

Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) face investigaţii în cazul unei aeronave care executa manevre de tip zbor şcoală şi a aterizat, astăzi, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, fără tren de aterizare.

“În data de 15.09.2023, în jurul orei locale 11,05, AIAS a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviaţie civilă pe Aeroportul Constanţa, din judeţul Constanţa, în care a fost implicată o aeronavă tip TECNAM P2006, înmatriculată YR-SST. Nu există victime. Evenimentul face obiectul unei investigaţii privind siguranţa, efectuate de către Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS). În acest sens a fost desemnată o comisie de investigaţie din cadrul AIAS, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a desfăşura activităţile specifice investigaţiei preliminare”, conform unui comunicat de presă.

O aeronavă a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă a aterizat, astăzi, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, fără tren de aterizare, cei doi membri de echipaj de la bord neavând nevoie de asistenţă medicală.

Aeronava efectua manevre de tipul zbor şcoală.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului constănţean, Elena Vîţă, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, că la ora 10,58, ca urmare a aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa fără tren de aterizare, o aeronavă aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, au fost întreprinse activităţi specifice Planului de Urgenţă intern.

“Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor şcoală la aeroport. La bordul aeronavei se aflau doi membri de echipaj, fără pasageri, care nu au avut nevoie de asistenţă medicală”, se arată în comunicat.

Conform sursei menţionate, au fost efectuate manevre de înlăturare a aeronavei de pe pistă, în vederea eliberării pistei. La ora 12,05 s-a revenit la starea iniţială, pista fiind eliberată şi operaţională.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...

A murit actorul Constantin Cojocaru la vârsta de 78 de ani

Într-o zi de 13, lumea teatrului din România a intrat în doliu. Actorul Constantin Cojocaru a murit la vârsta de 78 de ani. Anunțul...

Dreapta Unită îi cere demisia președintelui AEP, Toni Greblă

Alianţa Dreapta Unită(ADU) îi cere preşedintelui AEP, Toni Greblă, să-şi dea demisia, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţii de votare, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă