12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăPoliticăAmbasadorul SUA, la București, Kathleen Kavalec, laudă determinarea României de a fi...

Ambasadorul SUA, la București, Kathleen Kavalec, laudă determinarea României de a fi alături de Ucraina

Ambasadorul SUA, la București, Kathleen Kavalec, laudă determinarea României de a fi alături de Ucraina în susținerea acesteia împotriva Rusiei, conform jurnalul.ro.

Determinarea României de a fi alături de Ucraina și de partenerii NATO în apărarea democrației, a păcii internaționale și a securității este un model pentru toți, a spus, miercuri, de Ziua Independenței SUA, ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec.

Kathleen Kavalec a spus, la manifestarea de la Ambasada SUA la București că este încântată să se afle din nou în București, după 15 ani, pentru a participa la o nouă sărbătoare a Zilei Independenței, alături de prietenii români care împărtășesc dragostea pentru libertate a americanilor, respectul pentru demnitate umană și diversitate și angajamentul pentru pace și securitate.

„Valorile democratice se află în inima parteneriatului nostru strategic, puternic și durabil. România și SUA doresc să construiască societăți democratice mai inclusive și mai prospere în care popoarele noastre și copiii noștri și copiii lor să poată înflori și să aibă succes. Aceste valori comune sunt motivul pentru care noi rămânem uniți împotriva atacurilor neprovocate și groaznic a Rusiei împotriva Ucrainei. Împreună cu aliații din NATO, oferim sprijin poporului ucrainean în aceste vremuri grele. Românii au primit cu brațele deschise, cu ceai și cozonac milioane de refugiați ucraineni. Guvernul român oferă Ucrainei un ajutor neprețuit. Generozitatea dumneavoastră este emoționantă și nu va fi uitată”, a spus Kathleen Kavalec, potrivit jurnalul.ro.

Ambasadorul SUA la București laudă determinarea României de a susține Ucraina, devenind un model pentru toți cei din jur

Ambasadorul SUA la București a mai spus că modul în care România a fost alături de Ucraina trebuie să fie un model pentru toți.

„Determinarea României de a fi alături de Ucraina și partenerii NATO în apărarea democrației, a păcii internaționale și a securității este un model pentru noi toți. Agresiunea Rusiei demonstrează limpede de ce parteneriatul nostru strategic tot mai putrenic de 25 de ani este atât de important pentru apărarea și rezistența noastră”, a mai spus diplomatul.

Aceasta a mai spus că SUA sunt recunoscătoare României că găzduiește peste 3.000 de militari americani alături de alte forțe ale aliaților pe flancul estic al NATO.

„Această prezență nu doar că ne permite să ne antrenăm împreună pentru a ne îmbunătăți capacitățile aliaților, dar ne și ajută să ne asigurăm că granițele României sunt securizate și putem dormi mai liniștiți. Parteneriatul nostru este de asemenea construit pe legături economice puternice între țările noastre, legături care au continuat să se dezvolte. Schimburile comerciale cu România s-au triplat în ultimii 15 ani, ajungând la o valoare de peste 5 miliarde de dolari anual. Numărul companiilor americane prezente aici s-a dublat ajungând la aproape 1.000. Suntem mândri că firmele noastre au contribuit la creșterea economică a României oferind peste 110.000 locuri de muncă”, a mai spus Kathleen Kavalec.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă