Amazon a dezvăluit o versiune nouă și revoluționară a asistentului său vocal Alexa, integrând tehnologia AI generativă pentru o experiență mai conversațională și intuitivă.
Noua versiune, numită Alexa+, reprezintă cea mai mare actualizare a serviciului de la lansarea sa din 2014 și vine cu îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește personalizarea și funcționalitățile smart home, notează Reuters.
Alexa+. Asistent vocal cu AI generativ
Amazon a investit miliarde de dolari în dezvoltarea Alexa, cu scopul de a o face indispensabilă în viața utilizatorilor. Conform lui Panos Panay, șeful diviziei de dispozitive și servicii Amazon, Alexa+ învață preferințele utilizatorilor, gestionează programul acestora, controlează dispozitivele smart home și facilitează accesul la diverse aplicații și servicii.
CITEȘTE ȘI – Google pregăteÈ™te o surpriză! Se schimbă procesul de autentificare pentru Gmail
Noua versiune poate:
- Memora preferințele utilizatorilor – de exemplu, un membru al familiei care este vegetarian și preferă bucătăria grecească sau italiană.
- Face rezervări la restaurante și trimite notificări.
- Controla dispozitive smart home – precum soneriile video Ring și alte produse compatibile.
- Analiza documente – ajutând utilizatorii să înțeleagă contracte sau reguli, cum ar fi cele impuse de asociațiile de proprietari.
Alexa+ este gratuită pentru abonații Amazon Prime, iar pentru ceilalți utilizatori va avea un cost lunar de 19,99 USD. Serviciul va fi lansat progresiv începând cu luna martie.
Actualizarea vine într-un context competitiv acerb, unde giganți precum Apple și Google și-au îmbunătățit semnificativ asistenții vocali. Apple a integrat Apple Intelligence în Siri, iar Google a înlocuit vechiul său asistent cu AI-ul Gemini.
Amazon speră că noul Alexa+ va menține relevanța serviciului, mai ales că până acum, lipsa unor îmbunătățiri semnificative a dus la scăderea popularității sale. Cu peste 500 de milioane de dispozitive compatibile Alexa aflate deja în uz, aceasta este o oportunitate imensă pentru companie, dar și un risc financiar dacă tehnologia nu îndeplinește așteptările utilizatorilor.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!