4.1 C
București
luni, 28 noiembrie 2022
AcasăPoliticăAlin Nica, despre cum va arăta noua maternitate din Timișoara

Alin Nica, despre cum va arăta noua maternitate din Timișoara

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, împreună cu Marian Vasile, administratorul public al județului, s-au întâlnit cu constructorul noii maternități din Timișoara.

Cu acest prilej, Nica a dezvăluit, potrivit publicației TION, că demisolul va găzdui policlinica și zona de primiri urgențe. Clădirea va avea mai multe etaje. ”Va exista și o zonă administrativă, cu vestiare, și o zonă de sterilizare a echipamentului. La primul etaj va fi amenajată zona de fertilizare in-vitro, cu frigiderele de păstrare a materialului genetic. La etajele 2 și 3 vor funcționa secțiile de Obstetrică – Ginecologie. La etajul 4 vor fi amenajate sălile de naștere și zonele pentru nou-născuți. Maternitatea va avea o centrală proprie pe gaz, iar secundar va fi conectată la rețeaua de termoficare a orașului.”

Noua maternitate din Timișoara

Potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, noua unitate sanitară va avea 126 de paturi împărțite pe zonele ATI, Obstetrică și Ginecologie. Spitalul Județean Timișoara va dota maternitatea cu echipamente de ultimă generație, dar și cu mobilier.

Se pune accentul, în primul rând, pe siguranța viitorilor pacienți pe care îi va găzdui. Se țintește reducerea numărului de infecții nosocomiale, prin atenta împărțire a spațiului, precum și prin sterilizarea instrumentarului și așternuturilor care pot fi refolosite. În plus, fiecare etaj va avea panoul lui electric pentru evitarea anumitor accidente.

Finanțarea lucrărilor este făcută pe bani europeni. 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Curtea de Conturi „susține actul de justiție” cu privire la Bădălău, reținut de DNA

Ancheta referitoare la Niculae Bădălău, reținut de DNA, a determinat o reacție oficială la nivelul Curții de Conturi a României. "Curtea de Conturi a României...

Curtea de Conturi „susține actul de justiție” cu privire la Bădălău, reținut de DNA

Ancheta referitoare la Niculae Bădălău, reținut de DNA, a determinat o reacție oficială la nivelul Curții de Conturi a României. "Curtea de Conturi a României...
Ultima oră
Pe aceeași temă