3.6 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăPoliticăAlin Nica atrage 26 de milioane de EURO

Alin Nica atrage 26 de milioane de EURO

Alin Nica atrage 26 de milioane de EURO. Așa cum se vede în noul buget. Consiliul Județean Timiș a votat bugetul pentru anul 2022. S-a aprobat astfel și construcția noii maternități, de care orașul Timișoara și județul Timiș are atâta nevoie.  

“45% din bugetul total al județului se îndreaptă către secțiunea de dezvoltare. Față de programul de investiții inițial de anul trecut, avem o creștere de 10%, iar pe parcursul anului ne propunem să depășim 50%, odată cu semnarea unor noi contracte de finanțare. Totodată, țintim economii pe partea de funcționare pentru a le dirija către dezvoltare și investiții.

Alin Nica atrage 26 de milioane de EURO

În 2022 vom avea un procent considerabil mai mare al execuției bugetare deoarece vom avansa pe implementarea proiectelor. Lucrările de la Centrul de legume – fructe de la Tomnatic, bazinul de înot de la Jimbolia, Centrul Speranța, revitalizarea DJ691 și noua maternitate vor contribui la atingerea acestui obiectiv. Doar aceasta din urmă va absorbi 30 milioane în 2022.

citește și: ALIN NICA: “Mai ușor trece cămila prin urechile acului, decât administrația Fritz prin labirintul competențelor”

Lista de investiții pentru anul curent este una cuprinzătoare. Aceasta are o valoare totală de peste 312 milioane lei și va fi pusă în practică cu fonduri de la bugetul local, național, dar și cu finanțare externă. Aproape jumătate, 125 de milioane, reprezintă finanțări nerambursabile UE, (aproape 26 de milioane de EURO)” a scris președintele CJ Timiș pe pagina sa de socializare.

”În 2016, am făcut primele demersuri la Ministerul Sănătății, ca manager al Spitalului Municipal Timișoara, pentru construcția unei noi maternități. Nu au existat fonduri cu această destinație la MS, dar am reușit să-l conving pe domnul primar Nicolae Robu și Consiliul Local al Municipiului Timișoara să demareze studiul de fezabilitate și proiectul tehnic din bugetul local,” explică managerul Olimpia Oprea de la Maternitatea Bega, pentru Ziua de vest.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Un matematician de geniu dă examenele în locul colegilor. Școala pierdută

„Nu m-au prins niciodată” Povestea unui student la Metalurgie, pasionat de matematică, care a ajuns să dea examene în locul colegilor pentru bani. A...

Aveți grijă, prim-ministrul este din Buzău!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, avertizează constructorii turci cu privire la proiectul Centurii de Sud a Buzăului, susținând că primul ministru Marcel Ciolacu este...

Deputatul PNL Sabin Sărmaş, exclus de pe grupurile interne de Whatsapp

Deputatul PNL Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, și-a permis să critice partidul, despre care a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă