9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalToți pasagerii Titan sunt morți/Resturi ale Submersibilul Titan, găsite și confirmate de...

Toți pasagerii Titan sunt morți/Resturi ale Submersibilul Titan, găsite și confirmate de salvatori

Oficialii care caută submarinul Titan dispărut au avertizat că s-ar putea să nu poată recupera niciodată cadavrele celor cinci persoane ucise în expediție. Pilotul și patru pasageri ai submersibilului Titan dispărut se crede că au murit după ce o parte din coada navei a fost găsit la aproximativ 1.600 de metri de prova epavei Titanicului, joi. Un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă a SUA a declarat joi că nu poate spune care sunt perspectivele de a găsi rămășițele lui Stockton Rush, Hamish Harding, Shahzada Dawood și fiul său, Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, și Paul-Henri Nargeolet. Contraamiralul John Mauger a spus: „Acesta este un mediu incredibil de neiertător acolo jos, pe fundul mării, iar resturile sunt în concordanță cu o implozie catastrofală a navei. „Și așa vom continua să lucrăm și să căutăm zona de acolo, dar nu am un răspuns potențial în acest moment.”

Resturile care au fost găsite în timpul căutării submersibilului Titan dispărut sunt „cadrul de aterizare și capacul din spate”, a spus un expert și prieten al celor două persoane de la bord, conform The Telegraph.

David Mearns, care face parte dintr-un grup pe WhatsApp care implică The Explorers Club, și-a citat sursa drept președintele grupului care este în contact cu salvatorii.

Mearns a spus: „Din nou acesta este un submarin neconvențional, acel capac din spate este capătul ascuțit al acestuia, iar cadrul de aterizare este cadrul mic pe care pare să stea”. El a confirmat că este de la submersibil.

Anunțul a venit după ce Garda de Coastă a SUA a spus că un câmp de moloz a fost descoperit de un ROV în zona de căutare din apropierea Titanicului.

Urmăriți cele mai recente actualizări de mai jos:


21.00 Cofondatorul OceanGate spune că ar fi putut exista o „implozie instantanee”


Cofondatorul OceanGate, compania care operează submersibilul dispărut, a spus că ar fi putut exista o „implozie instantanee” a ambarcațiunii.

Guillermo Söhnlein, într-un interviu pe măsură ce a apărut știrea despre resturile descoperite, a declarat pentru BBC: „Ceea ce știu este că, indiferent de submarin, atunci când operezi la adâncime presiunea este atât de mare pe orice submarin, încât dacă există un eșec ar fi o implozie instantanee. Dacă asta s-a întâmplat, asta s-ar fi întâmplat acum patru zile.”

Söhnlein, care a părăsit OceanGate în urmă cu 10 ani, a spus: „Știu că protocolul nostru pentru comunicațiile pierdute este ca pilotul să iasă la suprafață. De la început am crezut întotdeauna că asta ar fi făcut Stockton [Rush].

„În acest caz, devine foarte dificil să găsești submarinul, deoarece nava de suprafață nu ar fi știut că se apropie și nu ar fi știut unde să caute.”

Stockton Rush, care a fondat OceanGate alături de Söhnlein, este unul dintre pasagerii Titanului.

Söhnlein a adăugat: „Cea mai mare teamă a mea în toată această chestiune, urmărind operațiunile care se desfășoară, este că aceștia plutesc la suprafață și că sunt doar foarte greu de găsit”.


20.25 „S-au descoperit două părți foarte importante” ale unui submersibil, spune un prieten al miliardarului britanic

Un expert în salvare și prieten al lui Hamish Harding (alt pasager pe Titan) a spus că „două părți foarte importante” ale submersibilului au fost descoperite în căutarea Titanului dispărut, care „nu va fi găsit decât dacă este fragmentat”.

David Mearns a declarat pentru Sky News că a aflat de la președintele The Explorers Club printr-un grup de Whatsapp că resturile care au fost găsite erau „un cadru de aterizare și un capac din spate al submersibilului”.

Mearns a adăugat: „Înseamnă că întreaga carcasă nu a fost încă găsită, dar au fost descoperite două părți foarte importante ale întregului sistem și care nu ar fi găsite decât dacă este fragmentat”.

Expertul în salvare îl cunoaște și pe subpilotul francez Paul-Henri Nargeolet (alt pasager pe Titan).

Mearns a spus: „Dacă carena submarinului este desprinsă și cadrul este desprins – atunci ceva foarte rău s-a întâmplat cu întreaga structură”.

„La știrile pe care le avem încă, ei nu au găsit carcasa în care se află oamenii.”


20.05 Vicerectorul Universității din Strathclyde „profund îngrijorat” de știrile legate de dispariția unui student


Vicecancelarul de la Universitatea din Strathclyde a spus că „trimite gândurile și rugăciunile noastre” familiilor și celor dragi de pe submersibilul Titan, în urma știrii că unul dintre pasageri este student al universității.

Într-o declarație pe site-ul web al Universității din Strathclyde, profesorul Sir Jim McDonald a spus: „Vă scriu cu inima grea pentru a vă împărtăși vestea că unul dintre studenții noștri, Suleman Dawood, este un pasager la bordul submersibilului care lipsește în Atlanticul de Nord.

„Suntem profund îngrijorați pentru Suleman, pentru tatăl său și pentru ceilalți implicați în acest incident. Știu că vă veți alătura mie pentru a trimite gândurile și rugăciunile noastre familiilor și celor dragi.

„Suleman este student la Strathclyde Business School și tocmai și-a încheiat primul an cu noi.”

El a îndrumat studenții către resursele de asistență socială și sprijin „în această perioadă neplăcută”.


19.55 Fiica unui pasager spune „să avem încredere” în salvatori


Fiica unuia dintre pasagerii submarinului Titan, Paul-Henri Nargeolet, a spus că „trebuie să avem încredere în ceea ce fac [salvatorii]” și „să fim încrezători”.

Sidonie Nargeolet, fiica scafandrului cunoscut sub numele de „Mr Titanic” din cauza numărului de ori în care a vizitat epava, a declarat pentru BBC News: „Știe cum să reacționeze dacă există o problemă. Așa că sunt foarte încrezătoare în acest sens, că el poate gestiona bine situația.”

„Știu că acum este în locul în care și-ar dori să fie, doar sper cu adevărat că îi vom găsi pe toți în siguranță. Cred că trebuie să avem încredere în ceea ce fac ei și să fim încrezători.”
„Nu folosesc expresii precum câmpul de resturi decât dacă nu există nicio șansă de recuperare a bărbaților în viață”, spune expertul în salvare.
Expertul în salvare și prietenul a doi bărbați aflați la bordul submersibilului Titan dispărut a spus că cele mai recente știri indică faptul că „cel mai rău scenariu” a avut loc.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă