4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalUn submarin care transporta turiști la epava Titanicului a dispărut în Oceanul...

Un submarin care transporta turiști la epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic

Un submarin de mici dimensiuni folosit pentru a transporta turiștii la epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic, scrie BBC.

Paza de coastă din Boston a declarat pentru BBC News că o operațiune de căutare și salvare este în curs de desfășurare în largul coastelor din Newfoundland.

Nu este clar câte persoane se aflau la bord când a dispărut.

Micile submersibile transportă ocazional turiștii și experții pentru a vizita epava Titanicului, aflată la aproximativ 3.800 de metri sub suprafața oceanului.

OceanGate Expeditions, o companie privată care organizează expediții la mare adâncime, a confirmat într-o declarație că este proprietarul submersibilului dispărut și că la bordul acestuia se aflau persoane.

“Explorăm și mobilizăm toate opțiunile pentru a aduce echipajul înapoi în siguranță”, a declarat acesta. “Toată atenția noastră se concentrează asupra membrilor echipajului din submersibil și asupra familiilor acestora”.

Compania cere turiștilor 250.000 de dolari (195.270 de lire sterline) pentru un loc în expediția sa de opt zile pentru a vedea celebra epavă.

Potrivit site-ului său, o expediție este în curs de desfășurare, iar alte două au fost planificate pentru iunie 2024.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă