22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentAl doilea deces după tragedia de la Crevedia. A murit o femeie...

Al doilea deces după tragedia de la Crevedia. A murit o femeie al cărei soț murise cu câteva ore mai înainte

O femeie care avea arsuri pe 99 la sută din suprafața corpului a murit în dimineața zilei de duminică, 27 august 2023.

Decesul s-a produs în timp ce femeia era internată la un spital din București. Femeia suferise arsurile în timpul incendiului produs în comuna Crevedia (județul Dâmbovița), în seara de 26 august 2023.

Chiar în seara de 26 august, deci cu câteva ore mai înainte, murise și soțul acestei femei. Soțul a murit însă în urma unui infarct, nu ca urmare directă a incendiului.

Până în acest moment, exploziile și incendiul de la Crevedia au produs doi morți și 57 de răniți. Dintre răniți, 39 sunt pompieri, angajați ai MAI. De asemenea, sunt răniți doi polițiști și doi jandarmi.

Obiectivul unde s-au produs exploziile este un punct de lucru al unei firme care are sediul central în orașul Caracal (județul Olt). Firma este deținută, în proporție de 51 la sută, de fiul primarului din Caracal. La Crevedia, punctul de lucru funcționa inițial ca stație de alimentare cu GPL a automobilelor. În anul 2020, în urma unui control inopinat, ISU a suspendat autorizația de securitate la incendiu a acestei stații de alimentare. Din acest motiv, din toamna anului 2020 până în prezent, obiectivul de la Crevedia a continuat să funcționeze, se pare, ca depozit de GPL. Prima dintre exploziile din ziua de 26 august 2023 s-ar fi produs în momentul în care se realiza o operațiune de transfer de GPL, dintr-o cisternă în alta.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...

Olaf Scholz își încurajează partidul “să-şi revină” după alegerile europarlamentare

Cancelarul german Olaf Scholz, al cărui Partid Social-Democrat a suferit o înfrângere istorică la alegerile pentru Parlamentul European, şi-a invitat sâmbătă coaliţia - subminată...

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă