27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalAeroporturile din Marea Britanie se confruntă cu o problemă la porțile automate...

Aeroporturile din Marea Britanie se confruntă cu o problemă la porțile automate de control la frontieră

Pasagerii care au zburat în Marea Britanie s-au confruntat sâmbătă, 27 mai, cu întârzieri majore după ce au aterizat, din cauza unei probleme la nivel național care afectează porțile automate de control la frontieră, acolo unde se scanează pașapoartele la sosire, potrivit Reuters.

Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat cozi lungi cu sute de persoane în aeroporturile Heathrow și Gatwick din Londra, pasagerii frustrați plângându-se că au fost nevoiți să aștepte mai multe ore la coadă.

“Suntem conștienți de această problemă care afectează sosirile în Marea Britanie”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al guvernului britanic.

“Lucrăm pentru a rezolva problema cât mai curând posibil și suntem în legătură cu operatorii portuari și companiile aeriene pentru a minimiza perturbările pentru călători”, au declarat aceștia pentru Reuters.

Oficialii aeroportului Heathrow, cel mai aglomerat din Marea Britanie, au declarat că a desfășurat personal suplimentar pentru a gestiona cozile și că lucrează cu Border Force pentru a ajuta la rezolvarea problemei.

În timp ce mulți vizitatori străini în Marea Britanie trebuie să se prezinte la un ofițer de control al frontierei la aterizare, alții, inclusiv cetățenii britanici, ai UE și ai SUA, pot folosi porțile automate cunoscute sub numele de e-gates pentru a-și scana pașapoartele și a intra în țară.

Perturbarea survine într-o perioadă aglomerată pentru călătorii în Marea Britanie, deoarece ziua de luni este liberă și este și vacanță pentru copii săptămâna viitoare.

“Ce se întâmplă pe @HeathrowAirport? Tocmai am aterizat și este haos total. Cozi de 2 ore doar pentru a ajunge la coada reală”, a postat un pasager pe Twitter.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

George Simion, gonit de la Festivalul Micului de “AUR”

Liderul AUR a fost gonit de la festivalul micului de... aur! Un grup de tineri revoltați de prezența membrilor partidului extremist, în frunte...

Doliu uriaș în lumea literaturii – A murit scriitorul sirian Khaled Khalifa

Cunoscut critic al autorităţilor, acest romancier născut la Alep a rămas în Siria în pofida represiunii şi a războiului declanşat în 2011. "Rămân...

SUA, din nou în fața paralizării administrației federale, fiind lipsită de o lege a finanțelor

Statele Unite se află la doar câteva ore de o paralizie a administraţiei federale, în lipsa unui vot privind finanţarea acesteia, un scandal în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies