13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSocialEvenimentAeroportul Otopeni va introduce noi ghișee de check-in care permit pasagerilor să...

Aeroportul Otopeni va introduce noi ghișee de check-in care permit pasagerilor să își cântărească și eticheteze singuri bagajele

Este momentul ca aeroporturile din România să adopte sisteme automate pentru procedurile de înregistrare înaintea zborului. Astfel, pasagerii vor beneficia de procese mai eficiente și vor avea posibilitatea să își efectueze în mod autonom procedurile de check-in. Această schimbare are potențialul de a reduce timpii de așteptare și de a oferi o experiență mai fluidă și mai convenabilă pentru călători.

Noile facilități de pe Aeroportul Otopeni permit pasagerilor să își cântărească și să își eticheteze singuri bagajele, contribuind astfel la evitarea cozilor de la ghișeele tradiționale de check-in. Aceste automate de check-in sunt deja operaționale și au fost implementate pentru a oferi o experiență mai eficientă și mai autonomă călătorilor.

Investițiile de peste 30 de milioane de euro în tehnologii moderne, inclusiv într-un sistem modern de procesare a bagajelor, vor contribui la creșterea capacității aeroportului și la îmbunătățirea serviciilor oferite pasagerilor.

În plus, se vor implementa mai multe spații de self check-in, iar automatele vor oferi posibilitatea pasagerilor de a-și scana singuri bagajele de cală, eliminând astfel necesitatea de a aștepta la ghișeele tradiționale. Aceste facilități sunt deosebit de benefice pentru pasagerii care călătoresc cu companii low-cost, unde resursele de personal pot fi limitate, conducând la formarea frecventă a cozilor la birourile de îmbarcare. În prezent, vor funcționa trei astfel de ghișee automate.

„Aceeia care au mai trecut prin aeroport, au văzut că operațiunea este relativ simplă dar trebuie să fie atent, cântărirea bagajului se face automat, eticheta se tipărește automat doar că trebuie să ai grijă să o agăți așa cum scrie pe etichetă și așa cum vor fi asistați de personalul de checkin astfel încât să nu apară erori și bagajele să ajungă unde trebuie și la timp,” spune Valentin Iordache, purtător de cuvânt, potrivit știrileprotv.ro.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Actorul din “Singur acasă” a primit o stea pe celebrul bulevard Walk of Fame

La vârsta de 43 de ani, Macaulay Culkin, celebrul actor care a devenit cunoscut pentru rolul său în "Singur acasă", a primit în cele...

Brazi unicat, licitați pentru a ajuta copii. FOTO

22 de brazi intră în cursa celui mai mare eveniment de caritate al anului. La ediția din 2022, bradul UNTOLD a fost licitat contra sumei...
Ultima oră
Pe aceeași temă