10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalAeroportul din Las Vegas testează un sistem de auto-screening

Aeroportul din Las Vegas testează un sistem de auto-screening

Aeroportul din Las Vegas testează un sistem în care clienţii împreună cu bagajele lor sunt verificaţi cu ajutorul unui sistem de auto-screening. Concret, este vorba despre un tunel care foloseşte tehnica modernă pentru a-i scana pe oameni, dar şi bagajele lor, fără intervenţia unor angajaţi, potrivit alephnews.ro.

Benzile de auto-screening au fost montate miercuri pe Aeroportul Internaţional Harry Reid din Las Vegas, potrivit AP. Benzile au un ecran cu instrucţiuni în limba engleză. Echipamentul cu aspect futurist arată ca o maşină de imagistică prin rezonanţă magnetică medicală şi utilizează lumina ultravioletă pentru a distruge germenii.

Călătorii intră într-o cabină de sticlă unde se realizeză scanarea corpului. Tehnologia performantă identifică toate lucrurile ascunse în buzunar, iar călătorii nu sunt nevoiţi să-şi scoată pantofii. Toată procedura ţine, în medie 10 minute, în timp ce la sistemul clasic este vorba despre aproximativ 30 de minute.

În funcţie de rezultatele testului de la Las Vegas, sistemul ar putea fi implementat şi în alte aeroporturi.

Aeroporturile Băneasa şi Otopeni anunţă că sunt pregătite 100% pentru operarea în spaţiul Schengen

Cele două aeroporturi care deservesc Capitala – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, sunt pregătite pentru operarea pe fluxuri separate Sehengen / non-Schengen, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care gestionează ambele aeroporturi. Două treimi dintre pasageri călătoresc către sau dinspre destinaţii aflate în spaţiul Schengen astfel că, odată cu intrarea României în spaţiul de liberă circulaţie, aceşti pasageri nu vor mai fi trece pe la ghişeele de control de frontieră, acestea urmând a fi relocate.

”Cele două aeroporturi care deservesc Capitala – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, ambele gestionate de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), sunt pregătite pentru operarea pe fluxuri separate Sehengen / non-Schengen. CNAB a luat din timp toate măsurile necesare pentru ca infrastructura să asigure o operare fără neconformităţi şi în colaborare cu instituţiile abilitate, în special cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, a pregătit procedurile specifice”, anunţă CNAB.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă