2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeEconomieEconomie internăAdrian Câciu îi liniștește pe antreprenori: „Ajustarea bugetului se face pe cheltuieli,...

Adrian Câciu îi liniștește pe antreprenori: „Ajustarea bugetului se face pe cheltuieli, nu vor creşte taxele”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, spune că taxele nu vor creşte, iar ajustarea la buget se va face pe cheltuieli, susţinând că toate contractele din PNRR vor fi finalizate, iar banii din acest program se vor încasa.

„Am un mesaj foarte clar pentru antreprenori: ajustarea aceasta se face pe cheltuieli, nu vor creşte taxele. Toate contractele din PNRR vor fi finalizate, iar banii din PNRR se vor încasa. Reformele se vor realiza. Că există rezistenţa sistemului? V-aţi lovit şi dumneavoastră de această rezistenţă, dar reformele se vor face şi banii din PNRR se vor încasa”, a transmis ministrul Adrian Câciu.

Câciu a adăugat că economia încetineşte, dar este în dinamică. „În ceea ce priveşte această afirmaţie care mai apare în spaţiul public legată de economie, da, economia încetineşte, dar aş vrea să vă uitaţi că numărul de companii nou înfiinţate este în creştere. Deci, nu aş spune foarte uşor sau afirmaţii de genul că antreprenorii au intrat în faliment. Economia este în dinamică, nu toate business-urile sunt de succes, dar ceea ce avem ca programe să ştiţi că încurajează micile afaceri, avem ajutoare de stat care ajung în economie, au ajuns în economie, iar asta s-a văzut, de altfel, în rezultatul acestei ţări pe anul trecut, pentru că nu este rezultatul Guvernului, că nu suntem Guvern de supermani, este rezultatul cetăţenilor şi al economiei faptul că am avut una dintre cele mai mari creşteri economice anul trecut”, a explicat ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, România o să aibă una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa. „Mai mult decât atât, anul acesta, chiar dacă este o încetinire a creşterii economice, ar trebui să vă uitaţi că (…) o să avem una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa. De ce? Da, Europa a sărăcit şi aici cred că cu toţii ar trebui să stăm şi să dezbatem să vedem ce facem să ne ferim de pericolul unei eventuale încetiniri mai mult decât trebuie a economiei europene şi a economiei româneşti şi aici sunt total deschis la orice fel de dialog”, a completat Adrian Câciu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă