14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentAdolescent de 15 ani, rănit după ce o petardă i-a explodat în...

Adolescent de 15 ani, rănit după ce o petardă i-a explodat în mână

Un adolescent din judeţul Alba a fost rănit, duminică, în timp ce încerca să aprindă o petardă. La sosirea echipajelor medicale acesta nu era complet conştient, fiind stabilizat şi transportat la spital.

Incidentul a avut loc în comuna Meteş din judeţul Alba, unde un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean au  intervenit pentru acordarea primului ajutor unui băiat în vârstă de 15 ani.

„Acesta, în urma jocului cu materiale pirotehnice (petarde), a suferit mai multe leziuni la unul din membrele inferioare. La sosirea forţelor de intervenţie la locul producerii evenimentului pacientul se afla în stare de şoc, semiconştient”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba. 

După acordarea ajutorului medical, adolescentul fost transportat la unitatea de primiri urgenţe Alba. „Dorim să transmitem un semnal de alarmă atât părinţilor, cât şi tuturor celor care intenţionează sa folosească aceste materiale pirotehnice pentru că de multe ori s-a soldat cu evenimente mult mai grave!”, precizează oficialii ISU Alba, care recomandă respectarea unor masuri de siguranţă şi reamintesc populaţiei că pot fi folosite doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare.

Pompierii precizează că până şi materialele cu nivel de risc foarte scăzut pot reprezenta un pericol dacă sunt utilizate de către copii.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă