23.5 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalAdministraţia de la Washington a transmis că va sancționa indivizi ce au...

Administraţia de la Washington a transmis că va sancționa indivizi ce au destabilizat Republica Moldova

Administrația de la Washington a anunţat, luni, că va sancționa indivizi acuzaţi de implicare în tentativele serviciilor secrete din Rusia de a destabiliza Republica Moldova.

„Astăzi, Biroul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) din cadrul Departamentului american al Trezoreriei a introdus pe lista sancţiunilor şapte membri principali ai unui grup de influenţe negative afiliat serviciilor ruse, din cauza rolului jucat în campania Federaţiei Ruse în sensul destabilizării şi din cauza campaniilor permanente de influenţare negativă din Republica Moldova. A fost introdusă pe lista sancţiunilor şi o entitate deţinută ori controlată de una dintre aceste persoane”, a transmis Departamentul Trezoreriei de la Washington, conform unui comunicat, transmite blacknews.ro.

Administrația de la Washington va sancționa pe acei indivizi ce au destabilizat Republica Moldova, lucrând pentru Moscova

„Sancţiunile impuse astăzi expun eforturile ascunse, aflate în curs, ale Rusiei de a destabiliza naţiunile democratice”, a declarat Brian Nelson, subsecretar american al Trezoreriei responsabil de Combaterea Terorismului şi Informaţii Financiare.

„Tentativele Rusiei de a lansa operaţiuni de influenţare exploatează preocupările cetăţenilor acestor ţări şi au rolul destabilizării guvernelor alese în mod legitim, pentru atingerea intereselor Moscovei. Statele Unite, alături de Uniunea Europeană menţin angajamentul de a viza persoane implicate în activităţile împotriva Republicii Moldova”, a subliniat Brain Nelson.

România propune sancțiuni internaționale împotriva persoanelor care încearcă destabilizarea Republicii Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că România propune întocmirea unei liste de persoane care încearcă destabilizarea Republicii Moldova, urmând ca aceste persoane să fie supuse unor sancțiuni internaționale.

Ministrul Bogdan Aurescu a abordat chestiunea amenințărilor împotriva Republicii Moldova cu prilejul participării sale, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) al Uniunii Europene. Principala temă discutată la reuniune a fost războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei și efectele sale asupra altor țări din Europa. Reuniunea CAE s-a desfășurat în perioada 22 – 23 mai 2023, sub conducerea lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Soția milionarului Donca, poveste americană despre sărăcie și lux

Orianda Donca are 34 de ani și afișa alături de soțul ei pe rețelele sociale o viață plină de lux și opulență, după...

„Foarte multe proiecte de infrastructură sunt blocate de Sorin Grindeanu”

"Sub Sorin Grindeanu, foarte multe proiecte de infrastructură sunt întârziate. Începând cu cele două proiecte esenţiale pentru Târgu Jiu, prin care să fie...

Doliu la echipa de fotbal condusă de Gigă Hagi

Fostul fotbalist Cătălin Agafiței a murit joi, 21 septembrie, la vârsta de 47 de ani.Cătălin Agafiței a pierdut lupta boala la numai 47...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies