1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeLifestyleActorul chinez Galen Yuen, care a apărut alături de Arnold Schwarzenegger, are...

Actorul chinez Galen Yuen, care a apărut alături de Arnold Schwarzenegger, are un trecut secret ca gangster din San Francisco

Un actor american de origine chineză care a obținut roluri minore în filme a avut un trecut secret. El a fost gangster în San Francisco, a dezvăluit nepoata sa într-un nou podcast, potrivit Daily Mail.

Galen Yuen, care a murit în 2015, a fost prezent în multe roluri minore de-a lungul anilor 1980, când a apărut alături de actori precum Arnold Schwarzenegger.

Dar înainte de a deveni actor, Yuen a fost un membru consacrat al bandei Suey Sing, care a operat în Chinatown.

Înainte de a deveni actor, Yuen a făcut parte din banda Suey Sing, care opera în Chinatown și se ocupa de prostituție și alte activități ilegale, inclusiv portul de arme.

În această perioadă a vieții sale în anii 1960, Yuen s-a luptat cu dependența de droguri și a ajuns în închisoare, fiind atras într-o viață de crimă.

Trecutul necunoscut al actorului decedat a primit recent mai multă atenție după ce nepoata sa, jurnalista Maya Lin Sugarman, a lansat un podcast despre viața sa.

Născut într-o familie de imigranți chinezi în Oakland în 1952, în adolescență s-a implicat în găștile de stradă ale vremii când activitățile criminale erau des răspândite în zona Bay Area.

Potrivit nepoatei sale, se spune că Yuen a acționat ca proxenet și era cunoscut pentru că provoca bătăi, dar și șantaja lumea pentru bani.

După ani de activitate în ghetoul de criminalitate, Yuen a petrecut ulterior timp în închisoare la începutul anilor ’70, iar banda Suey Sing s-a destrămat după deportarea unuia dintre liderii săi.

Potrivit San Francisco Standard, se crede că activitățile respectivelor grupări ilegale din Chinatown au fost în mare parte eliminate după arestarea lui Raymond ‘Shrimp Boy’ Chow acum zece ani.

În ciuda acestei presupuneri, The Standard susține că grupările Suey Sing, Hop Sing, Hip Sing, Bing Kong și Chee Kung sunt încă prominente în zonă.

După eliberarea din închisoare, Yuen nu a mers la colegiu, ci și-a găsit un loc de muncă la un service auto, în timp ce locuia cu mama sa în Oakland.

În 1985, Yuen urmărea telenovela General Hospital când a observat că poveștile show-ului implicau din când în când americani de origine asiatică.

Asta l-a determinat să își urmeze o nouă viață la Hollywood și s-a mutat în Los Angeles în căutarea unei vieți noi.

YouTube video

Sora sa suține că s-a mutat în oraș pentru un nou început și că “fugea de ceva”.

Sugarman a spus că regretatul său unchi era convins că poate fi mai autentic decât alți actori de pe ecran la acea vreme pentru că trăise deja viața.

Mutându-se în LA în 1985, a început o noua carieră și, conform profilului său IMDB, a jucat în 26 de producții de televiziune și film diferite.

Deși majoritatea rolurilor sale au fost minore, a apărut alături de mari nume de la Hollywood, inclusiv Arnold Schwarzenegger în Kindergarten Cop.

Frustrat de rolurile sale mai mici în filme, a început să scrie scenarii în încercarea de a-și crea mai multe oportunități.

Visul său s-a realizat în 1998, când un scenariu scris de el a fost transformat în filmul de crimă “Crazy Six”.

Filmul a avut în distribuție actori precum Rob Lowe, Burt Reynolds, Ice-T și Mario Van Peebles și se desfășoară într-o parte a Europei de Est după căderea comunismului.

Yuen a fondat agenția Asian Talent Force și a încercat să negocieze roluri mai bune și condiții financiare mai favorabile pentru ceilalți asiatici americani.

A scris și filmul Riot, un film TV în patru părți despre tulburările care au urmat verdictului din cazul Rodney King din 1992.

Mai târziu în cariera sa, a jucat și alături de Christian Bale în ‘Rescue Dawn’, regizat de Werner Herzog.

Yuen nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii. El a murit în 2015 din cauza unei infecții sanguine.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Odobescu și vicepremierul pentru integrare europeană al Ucrainei, despre minoritatea română din statul vecin

Protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este importantă pentru un stat ucrainean incluziv, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii...

Odobescu și vicepremierul pentru integrare europeană al Ucrainei, despre minoritatea română din statul vecin

Protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este importantă pentru un stat ucrainean incluziv, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii...

Actorul Ryan O’Neal a murit

Ryan O'Neal, celebru pentru interpretarea sa în „Love Story”, s-a stins la vârsta de 82 de ani, conform declarației făcute vineri de către fiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă