32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăEconomieAcțiunile First Republic Bank se prăbușesc. Instituția se îndreaptă către faliment

Acțiunile First Republic Bank se prăbușesc. Instituția se îndreaptă către faliment

Acțiunile First Republic Bank se prăbușesc pe fondul unor informații privind incertitudinea cu privire la posibilitatea ca instituția să ajungă la un acord de salvare.

Acțiunile First Republic s-au prăbușit cu până la 50% la mijlocul zilei. Valoarea acțiunilor băncii s-a prăbușit deja cu aproximativ 96% de la începutul anului până în prezent și cu puțin peste 70% în ultima lună, pe fondul discuțiilor federale cu bănci și chiar cu grupuri de capital privat cu privire la o soluție de salvare pentru creditorul aflat în dificultate, potrivit foxbusiness.com.

Reuters a relatat vineri, citând anumite surse, că oficiali de la Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor (FDIC), Departamentul Trezoreriei și Rezerva Federală coordonează discuțiile pentru salvarea First Republic. Eforturile sectorului privat nu au dus încă la un acord.

Federal a publicat vineri dimineață evaluarea sa cu privire la ceea ce a dus la prăbușirea Silicon Valley Bank, afirmând că eșecul creditorului s-a datorat unui „management defectuos” și solicitând o mai mare atenție din partea autorităților de reglementare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă