13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAcești câini Labrador vor adulmeca contrabandiștii de pangolini

Acești câini Labrador vor adulmeca contrabandiștii de pangolini

Doi câini Labrador, dresați de poliția britanică, sunt transportați cu avionul în Thailanda pentru a combate contrabandiștii de pangolini, specie aflată pe cale critică de dispariție, potrivit Reuters.


Acești câini au fost dresați pentru a adulmeca contrabandiştii de pangolini.


Buster și Bess tocmai au terminat un program de opt săptămâni cu poliția din Londra și acum se îndreaptă spre Thailanda pentru noile lor locuri de muncă, potrivit Reuters.


„ Așa că Bess și Buster vor ieși ca să ajute într-o problemă, în peninsula Indo-Birmană, în principal în Thailanda, unde vedem animale vii precum pangolinii ca fiind traficate de-a lungul rețelei de drumuri către vecinii din nordul Thailandei.

Doi câini Labrador vor identifica contrabandiștii de pangolini ce operează în zona din nordul Thailandei

E vorba de animalele vii ce sunt în pericol critic și sunt într-adevăr una dintre cele mai traficate specii animale din lume. Considerăm că un animal este braconat la fiecare 5 minute. Cifre atât de groaznice de când au fost traficați.”


Cei doi vor adulmeca acei pangolini introduși ilegal prin aeroporturi, porturi și drumuri.
„ Au o viață activă de 7 până la 8 ani, apoi vor fi pensionați și îngrijiți în Thailanda. Deci da, vor ajunge în zone ce au clime mai însorite.”

Pangolinul unul din vinovații pentru răspândirea Sars-Cov-2. Ce raport a făcut OMS

Un laborator este cea mai puțin probabilă sursă, a concluzionat echipa internațională comună a OMS.

OMS va lansa marți raportul final privind investigația sa asupra originilor coronavirusului, dar o versiune preliminară a raportului, obținută de CNN, arată că nu există dovezi care să sugereze că virusul se răspândea înainte de sfârșitul anului 2019.

Raportul oferă patru surse posibile pentru virus, iar scenariul cel mai probabil este prin intermediul unei gazde intermediare, posibil un animal sălbatic capturat și crescut apoi la o fermă.

Dar ancheta nu a descoperit ce alt animal a fost infectat de un liliac – considerat cea mai probabilă sursă a virusului – și apoi ar fi putut să-l transmită unui om. „Posibila gazdă intermediară a SARS-CoV-2 rămâne necunoscută”, arată documentul.

Următoarea ipoteză este transmiterea directă de la unul dintre animalele despre care se știe că poartă un coronavirus similar, cum ar fi un liliac sau un pangolin.

Raportul constată că este posibilă, dar nu probabilă, transmiterea prin intermediul alimentelor congelate sau refrigerate și, cel mai puțin probabil, o eliberare accidentală de laborator.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă