26.2 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Accident cumplit între Slobozia și Urziceni: 10 morți și 7 răniți

UPDATE. S-a reluat circulația, pe un singur fir, pe sectorul unde fusese blocată din cauza accidentului. Cercetarea la fața locului s-a încheiat, echipajele mătură carosabilul, iar cabina TIR-ului a fost ridicată și tractată.

UPDATE. Planul roșu a fost dezactivat după aproape trei ore de la declanșare, a anunțat Raed Arafat la Digi24. Bilanțul actualizat este de 10 morți și 7 răniți. Nouă persoane au decedat pe loc. 

 

Accidentul s-a produs pe DN2A Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, în jurul orei 5:00. În accident au fost  implicate un microbuz şi un tir. În microbuz se aflau 16 persoane. 

Nouă persoane au murit, potrivit unui prim bilanț.

Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri.

Din primele informații, se pare că șoferul TIR-ului ar fi adormit la volan. Nu se văd urme de frânare. În orice caz, el a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens și a lovit din plin microbuzul. Impactul a fost devastator. Din microbuz n-au mai rămas decât niște fiare contorsionate.

Echipele de salvare sosite la fața locului au găsit 15 persoane încarcerate în microbuz. Opt decedaseră.

Șoferul TIR-ului a murit pe loc. Și șoferul microbuzului se află printre decedați.

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical SAJ cu 19 autospeciale şi ambulanţe.

De asemenea, de la ISU Bucureşti-Ilfov au fost dislocate în sprijin – 1 ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Ultima oră
Pe aceeași temă