29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportRaliuAccident cu abandon pentru Simone Tempestini în etapa europeană din Estonia

Accident cu abandon pentru Simone Tempestini în etapa europeană din Estonia

Campionul național absolut Simone Tempestini a ratat o șansă importantă de a se apropia de primul loc în clasamentul Campionatului European de Raliuri după ce s-a răsturnat în timpul Raliului Estoniei, a patra etapă stagională, și a fost nevoit să abandoneze.

Pe locul 3 în topul general înaintea rundei din țara baltică, Tempestini a început excelent raliul și a fost al treilea după prima probă specială, la mai puțin de o secundă de lider. În cea de-a doua probă, care este și cea mai lungă a etapei, într-un moment în care avea un timp de Top 5, pilotul clujean nu a mai putut controla modelul Skoda Fabia RS, și s-a răsturnat.

Deși impactul nu a fost atât de grav, mașina a avut probleme tehnice și a fost imposibil pentru mecanici să o pregătească chiar și pentru super rally, în care Tempestini să continue raliuri, dar cu penalizări serioase, astfel că a fost nevoit să anunțe abandonul în Estonia.

În urma Raliului Estoniei, campionul român va coborî pe locul 5 în clasament, însă încă mai poate spera la titlul european, având în vedere că principalii contracandidați, Hayden Paddon și Mathieu Franceschi, nu au reușit să încheie în top și să se distanțeze serios în lupta pentru prima poziție.

Simone Tempestini și copilotul său Sergiu Itu vor avea emoții și pentru etapa de săptămâna viitoare, din campionatul intern, de la Sibiu, acolo unde vor concura cu aceeași mașină care a fost avariată în Estonia. Cei doi trebuie să își apere trofeul cucerit în ultimii patru ani pe macadamul din Sibiu, iar o victorie i-ar transforma în favoriți matematici să câștige un nou titlu absolut.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă