20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internațional96% dintre tinerii europeni utilizează internetul zilnic. România e în ritm cu...

96% dintre tinerii europeni utilizează internetul zilnic. România e în ritm cu UE

96% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-29 de ani din UE au declarat că folosesc internetul în fiecare zi, în 2022, comparativ cu 84% din populația adultă.

Utilizarea zilnică a internetului în rândul tinerilor a fost peste 94% în toate țările UE. Cele mai mici cote au fost înregistrate în Italia și Bulgaria, cu 94%, iar cele mai mari, la 100%, în Irlanda și 99% în șapte state membre UE: Malta, Luxemburg, Portugalia, Cehia, Lituania, Slovenia și Letonia.

În timp ce tinerii au raportat cote foarte mari de utilizare zilnică a internetului în fiecare țară, a existat o variație mai mare între utilizatorii adulți. În medie, diferența dintre ponderea tinerilor și a adulților care folosesc zilnic internetul în UE a fost de 12 puncte procentuale (pp). În Țările de Jos, Suedia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Belgia și Luxemburg, acest decalaj nu a depășit 7 pp.

Alte țări UE au raportat cote mari de utilizare zilnică a internetului în rândul tinerilor, dar un decalaj considerabil mai mare față de adulți: Croația și Grecia (21 pp), Portugalia și Bulgaria (ambele 19 pp), și Polonia și România (ambele 18 pp).

Majoritatea tinerilor folosesc internetul, dar care au fost unele dintre principalele utilizări în 2022 și acestea s-au schimbat în timp?

Potrivit datelor, în 2022, 84% dintre tineri au folosit internetul pentru a participa la rețelele de socializare. Dintre activitățile din graficul de mai jos, aceasta este utilizarea preferată a internetului pentru tineri începând cu 2014, datele variind ușor, dar rămânând la niveluri ridicate. Unele dintre celelalte utilizări principale au fost citirea știrilor online (68%) și internet banking (64%).

În timp ce utilizarea internetului pentru activități bancare a crescut constant din 2014 (45% dintre tineri), citirea știrilor online a atins apogeul în 2020 (73%) și de atunci și-a pierdut din avânt pe măsură ce procentul tinerilor care citesc online a scăzut (-5). pp).

Din cauza pandemiei de COVID-19, majoritatea activităților online au crescut, în special cursurile online, care au sărit de la 13% în 2019 la 35% în 2021. Cu toate acestea, în 2022, acest procent a scăzut la 28% (-7 pp), dar este încă mult mai mare decât în ​​2019.

În 2022, doar 23% dintre tineri au folosit internetul pentru participare civică sau politică, activitate care a înregistrat o ușoară creștere din 2015.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă