6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSocialJustiție12 persoane arestate preventiv în dosarul tentativei de omor și grupului infracțional...

12 persoane arestate preventiv în dosarul tentativei de omor și grupului infracțional organizat, anunță DIICOT

Magistrații au dispus arestarea preventivă a 12 inculpați și au impus control judiciar pentru alți 21 în cadrul dosarului care implică 46 de persoane. Două dintre acestea erau deja arestate în alte cazuri. Aceste persoane sunt investigate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj și tentativă de omor, conform informațiilor furnizate de către DIICOT.

În legătură cu celelalte 10 persoane din grupul de 46 investigate, instanța nu a impus măsuri privative sau restrictive de libertate, iar procurorii DIICOT – Structura Centrală au formulat contestație, notează Agerpres.

Perchezițiile efectuate în acest dosar au dus la descoperirea și confiscarea unui arsenal impresionant, inclusiv arme albe (săbii, cuțite, macete, baionete, boxuri, bâte, arme artizanale), pistoale, dispozitive de bruiaj, cagule, truse de poker și substanțe interzise.

De asemenea, au fost confiscate 10 autoturisme, obiecte de lux (13 ceasuri și peste 30 de genți și ghiozdane), bijuterii și monede din metal prețios, precum și sume semnificative în diferite valute și mai multe carduri bancare.

Un total de 46 de persoane au fost puse sub acuzare, două dintre acestea fiind arestate în alte cauze, în cadrul unei ample anchete ce vizează săvârșirea unor infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorilor.

Investigarea a vizat dizolvarea Clanului Caranilor, condus de cei trei frați – Emil, Aurel și Costel Răducanu, care au fost reținuți în timp ce lua masa la un restaurant din București.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...

PSD și PNL îi testează pe români! Se creionează o nouă alianță

Social democrații și liberalii par să îi testeze pe români, la alegerile europarlamentare. Politicienii vor să vadă dacă populația dorește ca alianța dintre...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă