3.5 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeEconomieEconomie internă100 de tineri fermieri sunt înscriși în cea de-a V-a serie a...

100 de tineri fermieri sunt înscriși în cea de-a V-a serie a programului „ Tineri Lideri pentru Agricultură”

Aproximativ 100 de tineri fermieri, dintre care 5 din Republica Moldova, s-au înscris în cea de-a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultură”, iniţiat de Clubul Fermierilor Români, informează un comunicat al organizaţiei, potrivit agerpres.ro.

Programul şi-a câştigat recunoaşterea în rândul fermierilor, fiind primul program major care vine cu o abordare integrată privind Succesiunea – Competitivitatea – Leadership-ul tinerilor în comunitatea rurală. Acesta pregăteşte generaţiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider în propriile afaceri şi în comunitate, dar şi pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesională a fermierilor în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles.

“Putem, acum, prin aceşti tineri, să gândim în mod concret schimbările necesare din agricultura românească. Prin ei vom schimba satul românesc, vom schimba modul în care agricultura este apreciată de cei care o fac şi de cei care beneficiază de rezultatele ei. (…). Reînnoirea generaţională poate fi o soluţie pentru problemele întâmpinate în momentul de faţă de sectorul agricol, printr-un angajament voluntar între cele două generaţii”, a declarat Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români.

Acesta a precizat că programul “Tineri Lideri pentru Agricultură” urmăreşte 3 obiective: să asigure succesiunea, să-i pună pe tinerii absolvenţi în poziţia de vectori ai transformării şi să dezvolte o comunitate de afaceri.

“A fost introdus în programă un curs nou, “Influenţare fără autoritate”şi un curs de “Story Telling”, care îi vor ajuta pe tineri să-şi consolideze relaţiile, atât cu membrii familiei, cât şi cu partenerii de afaceri. Le vom propune tinerilor din seria a V-a şi un nou proiect privind procesul de succesiune în fermele din România, care va constitui o buna oportunitate de interacţiune şi schimb de experienţe cu alţi fermieri din România. Ne dorim ca tinerii să interacţioneze unii cu alţii, să lucreze în echipe şi, în acelaşi timp, să aplice cunoştinţele şi abilităţile dezvoltate în timpul cursurilor, atât în proiectele propuse de noi, cât şi în fermele lor”, a mai spus Violeta Daria, managerul programului.

Grupul Agricover se implică în iniţiativa Clubului Fermierilor Români încă din prima serie a programului şi susţine astfel şi anul acesta cheltuielile de şcolarizare pentru participanţii din seria 2023-2024, în cadrul acţiunilor sale de responsabilitate socială.

“Agricover este dedicat dezvoltării agriculturii româneşti, iar schimbarea generaţională din ferme reprezintă fundamentul acestei evoluţii. Suntem convinşi că investiţia în tinerii fermieri este investiţia în viitorul nostru şi suntem bucuroşi să vedem cum creştem şi înflorim împreună cu fiecare zi ce trece. Aceşti 100 de tineri care s-au alăturat astăzi programului ne aduc mai aproape de atingerea obiectivului nostru, acela de a pregăti profesional 1000 de tineri lideri pentru agricultura de mâine”, a adăugat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Programul “Tineri Lideri pentru Agricultură” este dezvoltat de Clubul Fermierilor Români împreună cu Fundaţia Leaders, integrator al programului, şi are ca parteneri educaţionali companii de training renumite şi apreciate în România, alături de specialişti cu experienţă în business, afaceri de familie, training şi mentoring.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociaţie non-profit şi neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociaţiei sunt fermieri performanţi care au modele de afaceri bazate pe inovaţie, tehnologie şi bunele practici în agricultură, pentru creşterea competitivităţii şi a valorii adăugate create în acest domeniu.

Agricover Holding S.A. este o societate de tip holding, care deţine trei entităţi de business, respectiv Agricover S.A. – specializată în distribuţia de tehnologii agricole pentru fermieri, Agricover Credit IFN S.A. – instituţie financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor şi Agricover Technology S.R.L. prin care Grupul, începând cu 2021, oferă fermierilor acces la inovaţiile digitale din agricultura mondială şi, practic, le facilitează acestora o transformare a modului în care îşi desfăşoară activitatea prin intermediul accesării tehnologiilor digitale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Venituri uriașe pentru pensionarii șefi de la RAAPPS, regia plină de pierderi a statului

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat reprezintă o gaură neagră pentru statul român, dar șefii societății câștigă bine. Unii au și pensii. RAAPPS...

Tensiuni geopolitice. Conflictele și calendarul încărcat de alegeri, elemente-cheie ce agită economia mondială în 2024

Riscurile geopolitice vor fi principala amenințarea la adresa perspectivelor economice pentru 2024, ținând cont că războaiele la scară largă converg cu o serie de...

Premierul Ciolacu participă la lansarea proiectului RO 3.0, care va defini România pe următorii șapte ani

Premierul Marcel Ciolacu participă, în dimineața zilei de luni, 27 noiembrie 2023, la conferința dedicată proiectului "RO 3.0. Viziunea Viitorului". Potrivit unui anunț al Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă