5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăLifestyle1 Octombrie, ziua internațională a cafelei

1 Octombrie, ziua internațională a cafelei

Prima zi din octombrie marchează Ziua Internațională a Cafelei – o sărbătoare creată de Organizația Internațională a Cafelei în 2014 pentru a sărbători iubitorii de cafea din întreaga lume.

De la cappuccino la espresso, cafeaua este cea mai populară băutură din Statele Unite. De fapt, americanii consumă aproximativ 491 de milioane de cești pe zi, potrivit National Coffee Association USA, notează CNBC.

Ziua Internațională a Cafelei

Ziua Internațională a Cafelei este o celebrare a diversității, calității și pasiunii sectorului cafelei. Este o oportunitate pentru iubitorii de cafea de a-și împărtăși dragostea pentru această băutură și de a sprijini milioanele de producători al căror mod de viață depinde de această cultură aromată.

Multe țări din întreaga lume își sărbătoresc propriile zile naționale ale cafelei la diferite date pe parcursul anului. În martie 2014, statele membre ale OIC au convenit să organizeze Ziua Internațională a Cafelei la 1 octombrie pentru a crea o singură zi de sărbătoare pentru iubitorii de cafea din întreaga lume.

Deși nu toți oamenii de pe pământ sunt de acord, majoritatea par să creadă că această băutură are un gust extraordinar. În plus, mulți oameni sunt, de asemenea, conștienți de faptul că aceasta ne poate oferi un impuls de energie foarte necesar. La urma urmei, acesta este motivul pentru care oamenii au tendința de a bea o ceașcă de cafea la prima oră a dimineții?

Cu toate acestea, ceea ce poate că unii oameni nu știu, este că beneficiile cafelei se extind mult mai mult decât un simplu impuls de bunătate cofeinizată.

Cafeaua poate ajuta la arderea grăsimilor, deoarece s-a demonstrat că mărește rata metabolică cu până la 11 procente. Nu numai atât, dar este, de asemenea, o băutură practic fără calorii, cel puțin atunci când este consumată neagră, fără lapte sau zahăr.

Cafeaua conține, de asemenea, o serie de nutrienți esențiali, inclusiv niacină, magneziu (vitamina B3), potasiu, mangan, acid pantotenic (vitamina B5) și riboflavină (vitamina B2). Și dacă acest lucru nu este suficient, cafeaua este considerată a fi cea mai mare sursă de antioxidanți din dieta occidentală.

De asemenea, s-a demonstrat că această băutură îmbunătățește drastic performanța fizică. De asemenea, cafeaua ar putea ajuta oamenii să trăiască mai mult, potrivit mai multor studii diferite. De asemenea, conform unui studiu publicat de Universitatea Harvard, cafeaua poate fi utilă și în combaterea depresiei, precum și pentru a-i face pe oameni să se simtă mai fericiți în general.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești, premierul Ciolacu se întâlnește cu oameni de afaceri americani

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, în dimineața de 27 februarie 2024, cu oameni de afaceri americani, membri ai AmCham. Potrivit Guvernului României, premierul are prevăzută...

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...

După ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești, premierul Ciolacu se întâlnește cu oameni de afaceri americani

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, în dimineața de 27 februarie 2024, cu oameni de afaceri americani, membri ai AmCham. Potrivit Guvernului României, premierul are prevăzută...
Ultima oră
Pe aceeași temă