5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăJustițieLocuiești într-o țară din Uniunea Europeană, dar ești cetățean român? Află în...

Locuiești într-o țară din Uniunea Europeană, dar ești cetățean român? Află în ce situații ai putea avea nevoie de un avocat specializat

Valul masiv de emigrări care a luat cu asalt populația țării noastre de la aderarea la Uniunea Europeană a dus la translocarea a mai bine de 4 milioane de români în ultimii 15 ani. Chiar dacă cea mai mare comunitate de români este în Italia, concetățenii noștri pot fi găsiți în comunități semnificative și în Spania, Marea Britanie, Germania sau Franța.

În plus, deschiderea granițelor a adus cu sine și ușurința planificării unor vacanțe sau citybreak-uri în țările din vest. Astfel, foarte mulți români se regăsesc periodic în afara granițelor țării noastre în căutare de locuri de muncă, distracție sau odihnă.

Chiar dacă suntem de părere că aceste state sunt civilizate și că viața este mai liniștită peste hotare, uneori cetățenii români se pot găsi în situații neprevăzute care pot fi rezolvate doar pe cale legală. Cel mai bun reprezentant legal în străinătate este un avocat cu care te poți înțelege pe deplin și care îți va apăra drepturile dezinteresat, în speță un avocat român. Care sunt aceste situații în care un avocat din țara noastră te poate ajuta în spețele legale de peste hotare?

Accidentele la locul de muncă

Orice cetățean care suferă un accident la locul de muncă sau o boală profesională trebuie să apeleze la un avocat pentru accidente la locul de muncă în străinătate. Companiile de asigurări din țările vestice sunt obligate să ofere despăgubiri celor aflați în această situație, indiferent de cetățenia lor. Un avocat specializat în astfel de spețe îți va facilita accesul la despăgubirile care ți se cuvin, în funcție de situația particulară în care ai suferit vătămarea. Cele mai des întâlnite motive pentru care apar accidentările la locul de muncă sunt absența echipamentului de protecție adecvat și lipsa instruirii corespunzătoare cu privire la siguranță și protecție.

După Brexit, românii plecați la muncă în Marea Britanie și-au schimbat statutul și au trecut printr-o mulțime de incertitudini, mai ales la locul de muncă. Indiferent, dreptul lor la a primi despăgubiri în caz de accident și boli profesionale rămâne neschimbat. Dacă ai suferit un accident la locul de muncă în UK, ai aceleași drepturi la despăgubiri precum ceilalți muncitori. Discută cu un avocat specializat în legislația Regatului Unit și vei obține mai ușor despăgubirile care ți se cuvin.

Accidentele rutiere în străinătate

De multe ori bucuria unei vacanțe, a unui citybreak sau a unei simple excursii ne face să nu luăm în considerare și situațiile mai puțin plăcute care pot apărea pe traseu, cum ar fi accidentele rutiere în afara granițelor. Indiferent dacă suntem șoferi buni sau mai puțin buni, un astfel de ghinion poate apărea în viața noastră din greșeala altor participanți la trafic.

Dacă plănuiești o ieșire cu mașina pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să știi că în cazul unui accident rutier provocat din vina altui participant la trafic ai deptul la despăgubiri, în funcție de legislația statului unde a avut loc impactul. Mai mult, nu doar șoferul nevinovat poate primi compensații materiale pentru suferința provocată, ci și celelalte victime implicate în accident (persoanele din interiorul automobilelor implicate, cât și ceilalți participanți la trafic cum ar fi bicicliștii, pietonii, cetățenii pe trotinetă etc.).

Cea mai bună decizie pe care o poți lua înainte de o astfel de călătorie este să pui în bagaj datele de contact ale unui avocat specializat în accidente rutiere în străinătate. Evident, șansele să ai nevoie de serviciile lui sunt minime. Cu toate acestea, cu un efort minim îți vei asigura liniștea pe perioada vacanței și te vei putea bucura fără griji de timpul petrecut alături de cei dragi pe cele mai frumoase șosele din Europa.

Nimeni nu își dorește să ajungă în biroul unui avocat, dar de multe ori nu avem de ales. Treaba unui profesionist este să ne ajute să rezolvăm rapid și cât se poate de avantajos problema în care ne regăsim, chiar dacă aceasta are originea în altă țară față de România. Din fericire, acum putem apela la avocați specializați în spețe peste hotare care activează în țara noastră. Un concetățean va înțelege mai bine situația prin care treci, va comunica mai bine cu tine și îți va reprezenta drepturile 100% dezinteresat. Chiar dacă ești o fire optimistă, asigură-ți timpul și sănătatea cu ajutorul profesioniștilor din țara ta.

Cele mai citite

Horoscop 7 decembrie: Luna plină aduce schimbări

Berbec: Luna Plină poate aduce la suprafață sentimente care trebuie exprimate, iar modul în care expuneți lucrurile este esențial. Cu toate acestea, cu Marte...

Cum se împart banii din bugetul pe anul viitor

Guvernul vrea să adopte bugetul pentru anul următor până la sfârșitul săptămânii. În contextul războiului din Ucraina, Apărarea va primi alocări record, bani mai...

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...
Ultima oră
Pe aceeași temă