Întâlnirea ministrului Justiției cu oficialii GRECO a avut loc cu o zi înainte de cererea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tudorel Toader s-a întâlnit cu oficialii GRECO înainte de a cere revocarea șefei DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat pe Facebook, sâmbătă dimineaţă, un comunicat de presă al ministerului privind întâlnirea pe care a avut-o, miercuri, 21 februarie, cu delegaţia de raportori ai Grupului de State împotriva Corupţiei (GRECO), aflată la Bucureşti.

Share

Razvan Pritulescu 0 comentarii

Actualizat: 24.02.2018 - 09:46

Întâlnirea a avut loc cu o zi înainte de cererea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, formulată de ministrul Justiției joi.

"În data de 21 februarie 2018, domnul prof.univ.dr. Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a avut o întrevedere cu echipa de experţi - raportori ai Grupului de State împotriva Corupţiei. Întrevederea a avut ca obiect discutarea amendamentelor aduse Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi a implicaţiilor practice pe care acestea le pot avea asupra sistemului judiciar român", se menţionează în comunicatul Ministerului Justiţiei (MJ).

Pe aceeaşi temă, echipa GRECO a avut întâlniri "şi cu alţi interlocutori din mediul guvernamental, legislativ, judiciar şi al organizaţiilor non-guvernamentale".

"Reamintim că, odată cu adoptarea raportului de conformitate aferent rundei a patra de evaluare a GRECO, cu ocazia reuniunii plenare din luna decembrie 2017, GRECO a decis aplicarea Regulii 34 din Regulile sale de Procedură cu privire la demersul autorităţilor române de modificare a legilor justiţiei, pentru a vedea dacă acesta poate avea ca rezultat încălcarea unui standard anticorupţie al Consiliului Europei care a făcut obiectul vreunei runde de evaluare. Această procedură implică demersuri vizând solicitarea de informaţii de la statul membru, desemnarea de raportori pentru a evalua situaţia specifică, efectuarea unei vizite în statul membru în cauză, precum şi adoptarea unui raport ad-hoc", mai spune Ministerul Justiţiei.

Comentarii