Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Termenul de "penal" nu există, până nu se pronunță sentința definitivă

Judecătoarea Mădălina Afrasinie, președinta Secției a VI-a civilă de la Tribunalul București, a explicat într-un interviu acordat unui pot de televiziune, că în lege nu există termenul “penal” și că până la pronunțarea unei sentințe definitive, primează prezumția de nevinovăție.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2018 - 23:56

Președintele Klaus Iohannis a făcut o pasiune pentru cuvântul “penal”, pe care îl folosește de fiecare dată când ies la iveală abuzuri ale procurorilor de care nu este interesat.

Iată însă că cineva s-a gândit să-l mediteze pe președinte și să-i dea o lecție de drept. Judecătoarea Mădălina Afrasinie, președinta Secției a VI-a civilă de la Tribunalul București, a explicat într-un interviu acordat unui pot de televiziune, că în lege nu există termenul “penal” și că până la pronunțarea unei sentințe definitive, oricine beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Judecătoarea Afrasinie afirmă că având în vedere conotația care se da acestui termen, poate să spună că și ea este penală, având în vedere că i s-au făcut plângeri pentru soluțiile pe care le-a dat.

„Probabil vor mai trece vreo 20 de ani până ne vom educa să respectăm drepturile și libertățile cetățenilor. Termenul de penal nu există. Eu am început ca judecător de penal. Nu există din penalul pe care îl știu eu. Nici în noile legi nu există un astfel de termen”, a explicat judecătoarea Mădălina Afrasinie.

Comentarii

loading...