Laura Codruța Kovesi

Sorin Roșca Stănescu: Zilele lui Kovesi sunt numărate

Dezvăluirile făcute de fostul deputat Vlad Cosma și de sora lui, deputata Andreea Cosma, "au șocat pe bună dreptate opinia publică", consideră jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2018 - 19:57

"Procurorul Lucian Onea, șeful unității de elită DNA Prahova, nu numai că nu cedează, dar a trecut la contraofensivă. Și o face în forță. Călcând totul în picioare. Cutume, regulamente de ordine interioară, legi penale. Oare de ce? Cum se explică asumarea unor asemenea riscuri? Este inițativa sa? Sau este pur și simplu vorba de o misiune pe care trebuie să o ducă la bun sfârșit?", se întreabă jurnalistul Sorin Roșca Stănescu într-un articol publicat, marți, pe site-ul corectnews.com.

În opinia acestuia, prima serie de dezvăluiri, cea de duminică seară, a demonstrat cum se influențează anchetele penale și maniera în care sunt confecționate probe false împotriva unor demnitari, iar cea de-a doua serie de dezvăluiri s-ar referi la implicarea șefei DNA în acțiuni de poliție politică de o gravitate maximă.

În opinia lui Roșca Stănescu, "o lipsă de reacție din partea celor responsabili ar fi fost fatală. O lipsă de reacție ar fi însemnat nici mai mult nici ai puțin decât recunoașterea integrală a acuzațiilor aduse, ceea ce ar fi echivalat cu depunerea armelor. Operațiune urmată imediat de demisii în lanț, începând cu Laura Codruța Kovesi și mergând până a nivelul structurilor locale. Un cutremur în interiorul tuturor direcțiilor DNA. Și, evident, s-ar fi declanșat o veritabilă reacție în lanț, pe parcursul căreia ar fi ieșit la lumină nenumărate alte ilegalități săvârșite în structuri DNA, despre care s-a vorbit foarte puțin sau chiar deloc până în prezent".

Așa s-ar explica faptul că procurorul Lucian Onea, șeful DNA Prahova, "nu numai că nu cedează, dar a trecut la contraofensivă. Și o face în forță. Călcând totul în picioare. Cutume, regulamente de ordine interioară, legi penale".

Potrivit jurnalistului Roșca Stănescu, "este pentru prima dată când șeful unei structuri teritoriale DNA organizează și susține o conferință de presă. Până acum, numai structura centrală își asuma o comunicare publică. Ceea ce înseamnă că, pe parcursul nopții de duminică spre luni, Lucian Onea a obținut în acest sens acordul doamnei Laura Codruța Kovesi. Dacă nu care cumva a acționat astfel din dispoziția șefei DNA".

Sorin Roșca Stănescu critică și prima reacție directă, de marți, a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, care a declarat că nu comentează declarațiile unei persoane inculpate (aluzie la procuroarea Moraru, pe care Kovesi a revocat-o din DNA).

"Dacă asta este tot ce a mai putut concepe șefa DNA pentru a se apăra pe sine, pentru a-și apăra subordonații care au răspuns la comenzile ei – Onea a afirmat că vorbea de câteva ori pe zi a telefon cu doamna Kovesi – atunci concluzia este că zilele acesteia sunt numărate", argumentează Sorin Roșca Stănescu.

Comentarii