9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăParchetul și Serviciul Omoruri al Poliției cercetează cazul celor trei decese din...

Parchetul și Serviciul Omoruri al Poliției cercetează cazul celor trei decese din camionul ATI

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunțat, luni seară, că polițiștii de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei cercetează cazul celor trei pacienți cu Covid care au murit în camionul ATI.

În paralel, la acest dosar lucrează și procurori de la Parchetul Capitalei. Trupurile celor trei persoane decedate au fost transportate la Institutul de Medicină Legală (IML).

TIR-ul ATI în care au murit, luni, respectivii pacienți era staționat în incinta Spitalului “Victor Babeș” din București, spital aflat în subordinea Primăriei Generale a Capitalei. La rândul lui, camionul ATI este cumpărat de Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, ceea ce face ca responsabilitatea acestui incident tragic să fie neclară.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că a discutat prin telefon cu comisarul Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, încă din după-amiaza zilei de luni, 12 aprilie, iar acesta i-a spus că știe deja despre cazul de la “Victor Babeș” și că o echipă de la Serviciul Omoruri va lucra la această anchetă.

Un element neclar este cine a anunțat, extrem de rapid, Poliția Capitalei despre incidentul de la Spitalul “Victor Babeș”, în condițiile în care secretarul de stat Arafat a recunoscut că responsabilii din spital nu au sunat la 112 ci au apelat direct la ambulanțe pentru a salva acei pacienți aflați încă în viață în camionul unde se oprise oxigenul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă