Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Laura Codruța Kovesi (Foto: Arhivă)

Șefa DNA, Laura Kovesi, a fost audiată de Inspecția Judiciară, după ce a sfidat Parlamentul

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a fost audiată de Inspecția Judiciară. informează, joi, postul Antena 3.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 11:52

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a fost audiată de Inspecția Judiciară după ce aceasta a refuzat să se prezinte în fața Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din anul 2009.

La acel moment, despre Kovesi s-a spus că ar fi participat la o întâlnire în casa lui Gabriel Oprea - fostul ministru de Interne.

Audierea șefei DNA la Inspecția Judiciară ar fi avut loc în urmă cu două săptămâni, adică în februarie 2018, când la sediul Inspecției Judiciare a ajuns și șeful DNA Ploiești, procurorul Lucian Onea.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a refuzat de patru ori să se prezinte în faţa comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Aceasta a reiterat că nu deţine informaţii sau documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare.

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, Inspecţia Judiciară a adresat Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 o scrisoare în care solicita documentaţia legată de corespondenţa purtată de comisie cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Comisia privind alegerile prezidenţiale din 2009 a fost înfiinţată după ce PSD şi ALDE au cerut, în aprilie 2017, o anchetă parlamentară pentru clarificarea aspectelor privind organizarea alegerilor, dar şi rezultatul scrutinului, în urma dezvăluirilor făcute de Dan Andronic despre noaptea alegerilor.

Jurnalistul Dan Andronic a publicat un articol în care susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la acel moment procuror general al României.

Comentarii