Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Presă: În mai multe rânduri, serviciile secrete au înșelat încrederea cetățenilor SUA și a aliaților

Cel puțin în zece rânduri, Comunitatea de Informații a SUA a înșelat încrederea cetățenilor americani, a membrilor Congresului și a aliaților, susține un articol de investigație publicat pe site-ul thehill.com.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.12.2017 - 11:51

Indiferent de orientarea politică a cetățenilor, aceștia își pun, tot mai mult, întrebarea dacă există, sau nu, "confuzie și corupție" în interiorul serviciilor secrete ale SUA, subliniază autorii acestei investigații jurnalistice.

Jurnaliștii precizează că nu se referă, neapărat, la fraude financiare, dar pun în discuție situații în care angajați ai Serviciilor au afectat intimitatea cetățenilor, profitând de legislația care le permite să colecteze informații.

Printre cazurile de acest gen s-ar număra cel din anul 2002, când NSA a interceptat "aproape total" comunicațiile electronice ale participanților la Olimpiada de iarnă de la Salt Lake City.

Două cazuri cu implicații politice s-au consemnat în anii 2005, respectiv 2011. Pe atunci, au fost interceptate comunicațiile congresmenei Jane Harman, suspectată că ar avea legături cu Israelul.

Ulterior, au fost interceptate, în mod similar, comunicațiile dintre congremenul Dennis Kucinich și un oficial libian. În ambele situații, din surse necunoscute, numele celor doi membri ai Congresului au ajuns în presă.

Comentarii

loading...