2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022
AcasăInvestigații România LiberăPresă: În mai multe rânduri, serviciile secrete au înșelat încrederea cetățenilor SUA...

Presă: În mai multe rânduri, serviciile secrete au înșelat încrederea cetățenilor SUA și a aliaților

Indiferent de orientarea politică a cetățenilor, aceștia își pun, tot mai mult, întrebarea dacă există, sau nu, „confuzie și corupție” în interiorul serviciilor secrete ale SUA, subliniază autorii acestei investigații jurnalistice.

Jurnaliștii precizează că nu se referă, neapărat, la fraude financiare, dar pun în discuție situații în care angajați ai Serviciilor au afectat intimitatea cetățenilor, profitând de legislația care le permite să colecteze informații.

Printre cazurile de acest gen s-ar număra cel din anul 2002, când NSA a interceptat „aproape total” comunicațiile electronice ale participanților la Olimpiada de iarnă de la Salt Lake City.

Două cazuri cu implicații politice s-au consemnat în anii 2005, respectiv 2011. Pe atunci, au fost interceptate comunicațiile congresmenei Jane Harman, suspectată că ar avea legături cu Israelul.

Ulterior, au fost interceptate, în mod similar, comunicațiile dintre congremenul Dennis Kucinich și un oficial libian. În ambele situații, din surse necunoscute, numele celor doi membri ai Congresului au ajuns în presă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un fost concurent de la „Chefi la cuțite” a murit la doar 39 de ani

Iulian Juncănaru, fost concurent al emisiunii "Chefi la cuțite", a murit la doar 39 de ani. Acesta era de profesie stomatolog. "Am încercat să amânăm...
00:00:59

VIDEO – Zelenski: „60 de nave de cereale vor pleca din Ucraina”

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a declarat că se așteaptă ca aproximativ 60 de nave să exporte cereale înainte de primăvara anului 2023 în cadrul...
00:00:19

VIDEO: Autoritățile chineze elimină centrele de testare COVID

Într-o înregistrare video obținută de Reuters sâmbătă (3 decembrie), se poate vedea cum o cabină de testare COVID a fost îndepărtată în Beijing, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă