Foto: Inquam Photos

Orban: Adrian Ionel a fost pus când ministru era Ponta. Pe ordinul de numire a semnat Arafat

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că Adrian Ionel a fost pus director la Unifarm în anul 2012, când Ponta era ministru interimar al Sănătății, iar pe ordinul de numire a semnat Raed Arafat.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2020 - 23:03

Adrian Ionel, cel acuzat acum de DNA că a cerut mită 760.000 de euro, a fost pus director la Unifarm în anul 2012, când Victor Ponta era prim-ministru și ministru interimar al Sănătății.

Această declarație a fost făcută, joi seară, la un post de televiziune, de premierul Victor Orban.

Totuși, a precizat premierul Orban, pe ordinul de numire a lui Adrian Ionel la Unifarm, cel din anul 2012, nu a semnat Victor Ponta, ci a semnat Raed Arafat.

Acum două zile, avocatul Gheorghe Piperea anunțase și el, pe Facebook, acest detaliu legat de implicarea lui Raed Arafat în ascensiunea profesională a lui Adrian Ionel. Avocatul Piperea preciza că pe ordinul de numire a lui Adrian Ionel la Unifarm apare numele lui Victor Ponta ca ministru interimar al Sănătății, apoi apare o bară, iar în locul semnăturii lui Ponta apare semnătura lui Raed Arafat, care la acel moment era subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.

”Am semnat numirea domnului Ionel în Consiliul de Administrație al Unifarm, nicidecum în poziția de director general”, a replicat, imediat după aceea, Raed Arafat.

Adrian Ionel a fost suspendat din funcția de director general al Unifarm după ce DNA a anunțat că îl cercetează pentru mai multe fapte nelegale, inclusiv pentru aceea că ar fi cerut mită în schimbul aprobării unui contract de achiziție de echipamente medicale de protecție (combinezoane și măști), necesare în contextul crizei coronavirusului.

Comentarii