15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOrban: Adrian Ionel a fost pus când ministru era Ponta. Pe ordinul...

Orban: Adrian Ionel a fost pus când ministru era Ponta. Pe ordinul de numire a semnat Arafat

Adrian Ionel, cel acuzat acum de DNA că a cerut mită 760.000 de euro, a fost pus director la Unifarm în anul 2012, când Victor Ponta era prim-ministru și ministru interimar al Sănătății.

Această declarație a fost făcută, joi seară, la un post de televiziune, de premierul Victor Orban.

Totuși, a precizat premierul Orban, pe ordinul de numire a lui Adrian Ionel la Unifarm, cel din anul 2012, nu a semnat Victor Ponta, ci a semnat Raed Arafat.

Acum două zile, avocatul Gheorghe Piperea anunțase și el, pe Facebook, acest detaliu legat de implicarea lui Raed Arafat în ascensiunea profesională a lui Adrian Ionel. Avocatul Piperea preciza că pe ordinul de numire a lui Adrian Ionel la Unifarm apare numele lui Victor Ponta ca ministru interimar al Sănătății, apoi apare o bară, iar în locul semnăturii lui Ponta apare semnătura lui Raed Arafat, care la acel moment era subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.

”Am semnat numirea domnului Ionel în Consiliul de Administrație al Unifarm, nicidecum în poziția de director general”, a replicat, imediat după aceea, Raed Arafat.

Adrian Ionel a fost suspendat din funcția de director general al Unifarm după ce DNA a anunțat că îl cercetează pentru mai multe fapte nelegale, inclusiv pentru aceea că ar fi cerut mită în schimbul aprobării unui contract de achiziție de echipamente medicale de protecție (combinezoane și măști), necesare în contextul crizei coronavirusului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă