Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ordonat verificarea achizițiilor de la Institutul "Matei Balș"

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că a ordonat verificarea achizițiilor realizate de Institutul "Matei Balș" din București.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2020 - 19:41

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, la un post de televiziune, că a ordonat verificarea tuturor achizițiilor realizate de Institutul "Matei Balș" din București.

Ministrul a confirmat că este vorba de toate achizițiile făcute în 11 ani, motiv pentru care, fiind vorba de o perioadă atât de mare de timp, rezultatul acestei verificări va dura mai mult timp.

Concret, este vorba de achiziții de medicamente și de aparatură medicală, a precizat ministrul Tătaru.

Potrivit site-lui https://buletin.de/ , Institutul Matei Balș a plătit la începutul lunii iulie 2020 suma de 2.90 lei pentru o mască de unică folosință cu 3 pliuri, preț identic celui din 17 martie, când însă România era în plină pandemie, iar prețurile la echipamente de protecție erau mult mai mari.

Acum zece zile, la aceeași unitate medicală izbucnise un scandal legat de faptul că medicii ATI refuză să fie detașați în acea instituție, pe motiv că șeful Secției ATI de la Institutul "Matei Balș" nu este specialist în ATI.

Institutul "Matei Balș" face parte din rețeaua sanitară subordonată Primăriei Generale a Capitalei.

 

Comentarii