Foto: Arhivă

Ministrul Justiției: "Prea mulţi infractori condamnaţi au rămas cu banii la ei"

Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) trebuie să fie mai operativă, a cerut, marți, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.07.2020 - 18:43

"Cred că statul român ar trebui să îşi dezvolte capacitatea de identificare şi recuperare a bunurilor provenite din infracţiuni. Prea mulţi infractori condamnaţi au rămas cu banii la ei. Scopul este atins când infractorul este deposedat de tot ce a produs prin infracţiuni", a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Ministerul Justiției.

Potrivit acestui comunicat, Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a semnat un contract de finanţare privind implementarea unui proiect denumit "Dezvoltarea sistemului informatic naţional integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni".

"Acest proiect va dezvolta capacitatea de lucru a ANABI şi va înlesni colaborarea cu parchetele şi instanţele pentru recuperarea produsului şi prejudiciilor provenite din infracţiuni. Agenţia a funcţionat bine până în prezent, dar intenţia mea este să îi dezvoltăm competenţele legale. Concret, să o facem şi mai operativă, în special în identificarea conturilor offshore şi proprietăţilor imobiliare din străinătate ale infractorilor. ANABI este în momentul de faţă o agenţie de valorificare a bunurilor recuperate de alte instituţii, cred că ar fi bine să devină şi o agenţie de căutare şi identificare proactivă a acestor bunuri", a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Comentarii