13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGigi Becali: "Am făcut pușcărie degeaba"

Gigi Becali: “Am făcut pușcărie degeaba”

Gigi Becali a ajuns joi dimineață la CurteaSupremă. Omul de afaceri își dorește să fie reabilitat, iar pentru asta a depus o cerere în urmă cu două luni. Patronul FCSB, condamnat în trei dosare, a fost, între timp, pus sub acuzare pentru spălare de bani, într-o nouă anchetă a procurorilor anticorupție. 

Instanţa supremă urmează să analizeze, joi, cererea lui Gigi Becali prin care solicită magistraţilor reabilitarea după cele trei condamnări suferite în dosarele sechestrării hoţilor limuzinei, a schimbului de terenuri cu MApN şi Valiza.

„Este o mică, mică indreptare. Interdictiile sunt de a alege si a fi ales. Funcție de demnitate publică nu mă interesează, să aleg, așa și așa, să candidez nu mă intereseaza, deci nu e mare lucru. E și reabilitarea de drept dar trebuie sa aștepți 5 ani, adica ce scrie hotararea judecatoreasca. (…) Eu sunt Stan Pățitul. Eu am facut puscarie ca mi s-a furat mie masina si le-am dat whiskey și coniac la hoti. Eu sunt Stan Pățitul, că am dat bani sa joace corect meciul de fotbal si au zis ca e mită”, a spus Becali la sosirea la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 Gigi Becali a fost eliberat conditionat din penitenciarul Poarta Alba pe 3 aprilie 2015, dupa ce a executat un 1 an si 10 luni din pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare. El executa aceasta condamnare dupa ce instanta contopise toate sentintele definitive date in cazul sau: 3 ani in cazul “Schimburilor de terenuri cu MApN”; 3 ani in procesul “Valiza”; 3 ani pentru sechestrarea hotilor care i-au furat masina.

Potrivit legii penale aflate în vigoare la acest moment Becali poate solicita reabilitarea pentru că pedeapsa sa nu a depăşit cuantumul total de cinci ani şi pentru că a dovcedit că a avut asigurată existenţa prin munca, a avut o conduită bună în societate şi a achitat în întregime despăgubirile civile şi cheltuielile judiciare la plata cărora a fost obligat de magistraţii care l-au condamnat în trecut.

Iniţial Becali a depus această cerere la Tribunalul Bucureşti, în octombrie 2019, dar instanţa a declinat cauza instanţei care a stabilit deciziile definitive în cazurile sale, respectiv, instanţa supremă.

În prezent Gigi Becali se află din nou în vizorul procurorilor anticorupţie. El este acuzat de spălare de bani, fapte presupus a fi săvârșite în perioada 2014-2019, în legătură cu nepotul său, Vasile Geambazi, privind vânzarea unui teren. Anchetatorii de la DNA au pus sechestru asigurător pe o parte din averea lui Becali o dată cu punerea sa sub acuzare.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. […] Edward Iordănescu, pe care Becali nu l-a mai vrut la conducerea echipei. Nemulțumiți de decizia patronului, suporterii, „înarmați” cu vopsea neagră, au „descins” la reședința din Aleea […]