Sebastian Ghiță (Foto: Arhivă)

Ghiţă: "Nu poți lăsa procuratura să ia jurnaliștii din sedii"

Fostul deputat Sebastian Ghţă a subliniat, în interviul acordat de la Belgrad, că "nu poți lăsa procuratura să ia jurnaliștii din sedii", informează Evenimentul Zilei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2018 - 10:07

"În calitate de președinte al României nu poți lăsa procuratura să ia jurnaliștii din sedii, să le închidă gura, să îi lase fără bani, să îi aresteze; că atunci nu mai ești președinte și aia nu mai e țară", a declarat Sebastian Ghiţă cu referire la fostul preşedinte Traian Băsescu.

Sebastian Ghiţă a făcut această precizare în momentul în care jurnalistul Ion Cristoiu l-a întrebat ce interese au fost pentru judecarea şi condamnarea lui Dan Voiculescu.

"Nu pot astăzi să vă spun cu certitudine că Florian Coldea și Codruța Kovesi servesc alte interese decât cele românești. Dar am sugerat de multe ori și m-am întrebat de multe ori. Astăzi nu știu dacă Traian Băsescu a comandat executarea lui Voiculescu și a Antenei 3 sau alții din ambasade, care ați văzut cât de deranjați sunt de presa independentă din România. Și de aceea Traian Băsescu spune: „Eu doar că nu m-am opus, pentru că Kovesi cu Coldea au venit și mi-au spus gata, îl luăm cu fulgi cu tot, schimbăm judecătoarele”. Și chiar întreba „Domnul Ghiță, și eu ce era să fac? Să spun nu domn’e, oprițivă, nu e bine, dați presa peste cap”. Mai era și o chestiune personală contra trustului. Mi-a spus că s-a și gândit că poate e toxică așa o putere mare mediatică în societate, îi deranja și pe cei din ambasade, și atunci Traian Băsescu spune că a mers cu valul și că nu s-a opus, chiar dacă ar fi trebuit să treacă peste orice chestiune personală", a explicat fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Comentarii