Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teodor Nițulescu (Foto: Anchete Online)

Fostul prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu - audiat la DNA în dosarul Tel Drum

Fostul prefect al județului Teleorman Teodor Nițulescu s-a prezentat, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Capitală, informează Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.12.2017 - 14:38

Surse judiciare au precizat că el a fost chemat pentru a fi audiat de procurori în dosarul Tel Drum.

Luni, procurorii anticorupție au dispus schimbarea încadrării juridice, în sensul reținerii formei agravante a infracțiunilor inițiale, precum și punerea în mișcare a acțiunii penale față de societatea Tel Drum și reprezentanții acesteia, într-un dosar privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, SC Tel Drum SA — persoană juridică, dar și Petre Pitiș și Mircea Vișan, reprezentanți ai societății, sunt urmăriți penal pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

În dosar mai sunt cercetați Florian Neda, reprezentant al Tel Drum, Florian Ion, reprezentant al WFA Impex SRL, precum și societatea WFA Impex SRL — persoană juridică, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit DNA, pe 16 mai 2017 a fost înregistrată sesizarea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor cu privire la suspiciuni privind activitatea unor firme, care, în cursul anului 2016, ar fi folosit o schemă de obținere ilicită de fonduri europene prin supraevaluarea prețului unor utilaje.

"În cursul lunii iulie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială Tel Drum SA în cadrul programului 'Creșterea Competitivității Economice', finanțat din fonduri europene. În cadrul proiectului, Tel Drum SA urma să achiziționeze o 'stație mobilă de mixturi asfaltice pentru creșterea competitivității economice a SC Tel Drum SA'", explică procurorii.

Potrivit DNA, societatea comercială Tel Drum SA ar fi obținut, pe nedrept, suma de 4.849.375 lei, reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă din fonduri europene. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de 4.849.375 lei.

În vederea recuperării sumei de bani obținute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților, persoane fizice și juridice.

Comentarii

loading...